Запрошуємо вас в Центральну міську бібліотеку ім. М.Л. Кропивницького на презентацію нових книг

18 травня 2017 р. о 16.00 запрошуємо вас в Центральну міську бібліотеку ім. М.Л. Кропивницького на презентацію нових книг – художньо-документальної повісті «Галицький рід» письменниці Надії Максимів (м.Львів) та збірки поезій «Ангели-охоронці» поетеси Тетяни Домашенко (м.Київ). Творча зустріч є результатом плідної співпраці двох талановитих небайдужих особистостей і проходить у рамках презентаційного туру по містах Півдня України.

Надія Максимів (чернече ім’я – сестра Володимира) має ступінь магістра релігійних наук, займається дослідженням історії України XX століття, зокрема, періоду репресій окупаційних режимів у Галичині. В її творчому доробку книги «Рік Митрополита», «Дорогою пам’яті», «Експедиція: понад смертю». У новій повісті «Галицький рід» авторка описує знакові події від 1914 року і до сучасності, розповідає про долю тисяч українців, котрі зазнали репресій, поневірянь, депортацій. Робота над книжкою тривала 6 років. При її підготовці використано матеріали з державних і приватних архівів, музейні експонати, військові карти, старі та власноручно зроблені світлини, свідчення очевидців та учасників подій, епістолярна спадщина. Книжка вийшла у 2014 році в київському видавництві «Духовна вісь».

Тетяна Домашенко – поетеса, громадсько-політичний діяч, засновник і директор видавництва «Духовна вісь». В її творчому доробку 6 поетичних збірок. Зокрема, вона є автором поетичного образу «Небесна Сотня», який вперше прозвучав в її вірші «Небесна Сотня воїнів Майдану» (2014). Нова книжка поезій «Ангели-охоронці» присвячена воїнам АТО.

На зустрічі відбудеться спілкування та голосні читання у виконанні авторів.

Будемо раді бачити вас!

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий