Волонтерство в ЄС: пропозиції на 2013 рік

Центр європейських ініціатив пропонує молоді у віці від 18 до 30 років можливості взяти участь у довготривалих волонтерських проектах у рамках Європейської волонтерської служби програми ЄС «Молодь в дії».

Європейська волонтерська служба (ЄВС) – це чудова можливість для молоді допомагаючи іншим, провести від 2 до 12 місяців з користю в одній із країн Європейського Союзу, вивчити іноземну мову, дізнатися про культуру європейської країни, навчитися багатьом цікавим речам та розширити свій кругозір. Ця програма допомагає професійному та особистісному росту молодої людини.

Участь у програмі є безкоштовною. Програма покриває проживання, перебування волонтера під час проекту, волонтер забезпечується мовними курсами, а також отримує кишенькові гроші. 90 % проїзду також покриваються програмою. Детальніше про ЄВС >>

 

Як долучитися до програми? Вам потрібно надіслати свій мотиваційний лист, зазначивши назву проекту, який вас зацікавив, та резюме на електронну адресу in…@eumsumy.ua.

Термін подачі. Всі проекти є «гарячими», тому термін подачі мотиваційних листів та резюме є обмеженим. Вам потрібно надіслати зазначені документи не пізніше ніж 20 січня 2013 року.

 

Наші партнери пропонують наступні проекти:

 

Проект: «Різні культури = одна Європа» (“Different cultures = one Europe“)
Дати проекту: 1 травня 2013 року- 30 квітня 2014 року.
Тривалість проекту: 12 місяців.
Кількість волонтерів: 2.
Країна: Латвія.
Місто: Даугавліс.
Завдання: волонтери будуть брати участь у різноманітних молодіжних подіях, у реалізації, оцінці та розробці проектів та програм – вони повинні будуть підготувати та взяти участь у організації шкіл для дітей та молоді, майстер класів (семінари, дискусійні клуби) та культурних подій. Вони будуть допомогати в організації виставок, концертів та перформенсів: підготовка, інсталяція, підтримка, та ін.

 

Проект: “Jugendbasis alpha 1″
Початок проекту: 1 вересня 2013 року.
Тривалість проекту: 12 місяців.
Країна: Німеччина.
Місто: Фюрстенвальде.
Завдання: організація діяльності молодіжного клубу «Альфа 1». Детальна інформація про проект >>

 

Проект: «Молодіжний центр Хіршлюх»
Початок проекту: червень 2013 року.
Тривалість проекту: 12 місяців.
Країна: Німеччина.
Місто: Шторков.
Завдання: підтримка діяльності молодіжного та громадського центру «Хіршлюх». Детальна інформація про проект >>

 

Проект: Дитсадок «Arche».
Початок проекту: 1 вересня 2013 року.
Тривалість проекту: 12 місяців.
Країна: Німеччина.
Місто: Фюрстенвальде.
Завдання: робота з дітьми у дитячому садочку. Детальна інформація про проект>>

 

Проект: Терапевтичний дитячий садок.
Початок проекту: 1 вересня 2013 року.
Тривалість проекту: 12 місяців.
Країна: Німеччина.
Місто: Фюрстенвальде.
Завдання: участь у персональних та тематичних зустрічах, співпраця в освітніх проектах, підтримка співробітників в організаціях різноманітних програм, організація розваг для дітей, підтримка дітей у виконанні домашнього завдання, підготовка та супровід екскурсій, презентація своїх країн, мов і культур, участь у навчання персоналу. Детальна інформація про проект>> 

 

Проект: Будинок для дітей з обмеженими можливостями.
Початок проекту: червень 2013.
Тривалість проекту: 12 місяців.
Країна: Німеччина.
Місто: Фюрстенвальде.
Завдання: організація вільного часу та підтримка діяльності будинку. Детальна інформація про проект>>

 

Проект: Bildungs- und Begegnungszentrum Schloß Trebnitz.
Початок проекту: 1 серпня 2013 року.
Тривалість проекту: 12 місяців.
Країна: Німеччина.
Місто: Требніц.
Завдання: зв’язки з громадськістю, організація та контроль проведення семінарів, тури по замку, допомога персоналу на кухні, догляд та нагляд за учасниками, підтримка сайту, спільна робота над розробкою проектів, організація роботи в офісі. Детальна інформація про проект >>

 

Проект: BADAL.
Початок проекту: 5 серпня 2013 року.
Тривалість проекту: 8-9 місяців.
Країна: Румунія.
Місто: Арад.
Кількість волонтерів: 3.
Завдання: організація спортивного та активного відпочинку із залученням ромської молоді в молодіжному центрі Куркубеу; заходи, які сприяють розповсюдженню волонтерства в центрі “Rainbow” (розробка веб сайту, організація рекламних компаній, а також організація відкритих дверей в центрі Куркубеу); організація навчальних заходів в центрі “Rainbow”; організація інтерактивних мовних курсів для дітей.

 

Проект: OUTDOOR ALTERNATIVES.
Початок проекту: 5 липня 2013 року.
Тривалість проекту: 5 місяців.
Країна: Румунія.
Місто: Арад.
Кількість волонтерів: 5.
Завдання: організація заходу «Альтернативні пікніки» (пошук відповідного місця для пікніка в Араді; підготовка громадських місць для пікніка, використовуючи екологічно чисті матеріали; організація міжкультурних пікніків; розробка та розповсюдження мапи пікніків та активного відпочинку в Арад; розробити інструкції для пікніків, щоб люди знали, як їх використовувати і підтримувати у чистому вигляді); походи та орієнтування (маркування пішохідних доріг, організації та очищення місць, де відвідувачі можуть відпочити; організація конкурсів з орієнтування та екскурсій для молоді; створення карти з орієнтування по зелених зонах Араду та розміщення її он-лайн); організація кінних прогулянок (піклування за кіньми в поні-клубі Араду, допомога в організації роботи поні-клубу з дітьми); мовні курси для підлітків з обмеженими можливостями.

 

Проект: AMICUS.
Початок проекту: 5 серпня 2013 року,
Тривалість проекту: 8-9 місяців.
Країна: Румунія.
Місто: Арад.
Кількість волонтерів: 3.
Завдання:заходи в рамках центру “Rainbow” (проведення майстер-класів з ханд-мейду: орігамі, квіллінг, листівки, календарі, колажі; проведення майстер-класу з етикету з використанням театру; інтерактивні заняття з іноземних мов); заходи з неформальної освіти з батьками (обмін досвідом з батьками, створення веб-сайту з успішними практиками для батьків); заходи, спрямовані на підтримку центру з боку громади (збір коштів, організація відкритих та закритих майданчиків.

 

Проект: Prietenii Papusilor.
Початок проекту: 1 вересня 2013 року.
Тривалість проекту: 5 місяців.
Країна: Румунія.
Місто: Арад.
Кількість волонтерів: 5.
Завдання: діяльність у двох дитячих садках в Араді (майстер-класи з виготовлення ляльок для лялькового театру; майстер-класи з лялькового театру: керування ляльками, постановка відомих вистав з країн волонтерів); курси іноземних мов; соціально-освітня анімація з молоддю (на відкритому просторі): майтер-класи з розмальовування обличчя та повітряних куль; інтерактивне представлення ляльки/маски; адміністрування та розробка проекту електронної платформи (ведення блогів, створення електронного журналу про волонтерство, реклама вистав лялькового театру Араду на 2013-2014 рр.).

 

Проект: ALTER EGO.
Початок проекту: 1 вересня 2013 року.
Тривалість проекту: 10 місяців.
Країна: Румунія.
Місто: Арад.
Кількість волонтерів: 30.
Завдання: діяльність у 10 дитячих садках в Араді (майстер-класи з виготовлення ляльок для лялькового театру; майстер-класи з лялькового театру: керування ляльками, постановка відомих вистав з країн волонтерів); курси іноземних мов; соціально-освітня анімація з молоддю (на відкритому просторі): майтер-класи з розмальовування обличчя та повітряних куль; інтерактивне представлення ляльки/маски; адміністрування та розробка проекту електронної платформи (ведення блогів, створення електронного журналу про волонтерство, реклама вистав лялькового театру Араду на 2013-2014 рр.).

 http://www.eu.sumy.ua/ua/novini/peregljad-novini/article/volonterstvo-v-jes-propoziciji-na-2013-rik/

This entry was posted in Анонси, Навчання та розвиток. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий