11 раунд Конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами

CPC marketing

Тема раунду: «Маркетинг і реклама в бібліотеках»

Сьогодні, коли скорочується державне фінансування на розвиток бібліотек, вони самі повинні шукати нові концепції своєї діяльності, щоб оптимально використати наявні ресурси і постійно доводити свою соціальну і культурно-громадську необхідність. Маркетинг може бути цією новою концепцією.

Концепція бібліотечного маркетингу визначає загальні цілі, задачі та функції бібліотеки, її пріоритети і напрямки роботи, виходячи з ситуації на ринку, а також потребує аналізу ресурсів. Це своєрідне визначення місії бібліотеки.

Завдяки маркетинговій діяльності бібліотека сама мотивує себе аналізувати, вимірювати та пристосовувати до ситуації свої технологічні процеси, внутрішню структуру і нові ідеї. Спирання на маркетинг як систему управління та трансформації бібліотеки в ринковій економіці ставить її в більш вигідне положення у порівнянні з бібліотеками, що працюють за традиційною моделлю. Маркетинг принципово перебудовує бібліотеку, мислення бібліотекарів, повертає їх в бік користувача і тим самим полегшує ідентифікацію їхньої реакції на вимоги ринку.

У рамках конкурсу бібліотекам пропонується розробляти проекти зі створення та реклами нового іміджу бібліотеки або ре-брендінгу існуючого бібліотечного іміджу з використанням різноманітного спектру сучасних рекламних та маркетингових інструментів. 

Конкурс відкритий для всіх публічних бібліотек.

Останній термін подання заявок31 січня 2013 р.

Конкурсна комісія не буде розглядати неповні заявки (відсутні анкети, незаповнені поля).

Бажаємо успіхів та чекаємо на заявки!

Детальніше- дивіться, будь-ласка, долучені файли 

This entry was posted in Поточні конкурси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий