У Миколаєві даний старт грантової програми «Територія РУСАЛу-2013»


Вчора в Російському культурному центрі відбулася презентація соціальної програми «Територія РУСАЛу-2013», мета якої надати можливість некомерційним, громадським та молодіжним організаціям, а також освітнім, державним і муніципальним установам розробити і реалізувати проекти, спрямовані на вирішення соціально-значущих проблем міста Миколаєва та області.
Більше 40 громадських активістів і представників освітніх і муніципальних установ, які планують брати участь у конкурсі, прийшли ознайомитися з його умовами, дізнатися попередній досвід реалізації проектів, записатися на навчальні семінари з проектного менеджменту.

- Проекти, які отримують гранти програми «Територія РУСАЛу», повинні бути спрямовані або на розвиток соціальної інфраструктури – реконструкцію, ремонт та оснащення об’єктів у сфері освіти, фізкультури і спорту, або на підтримку і розвиток цивільних і молодіжних ініціатив в професійній самореалізації, проведення добровольчих акцій і заходів, розвиток науково-технічної творчості, – говорить директор Центру соціальних програм Ганна Долуда. – На реалізацію соціальних проектів передбачається сума гранту до 30 тис. грн., інфраструктурних – до 500 тис. грн. Загальний грантовий фонд програми в 2013 р. становить понад 800 тис. грн.
Також під час презентації були підбиті підсумки реалізації проектів, підтриманих соціальною програмою «Територія РУСАЛу-2012»:

- У минулому році на конкурс було подано 95 заявок. З них 15 проектів успішно пройшли експертну комісію та були профінансовані компанією РУСАЛ, – коментує керівник програми Тетяна Коломієць. – За час реалізації проектів було проведено 59 дитячих свят, 43 сеансів в літніх кінотеатрах, 34 навчальних тренінгів та лекцій, 33 спортивних заходи, 28 конкурсів і 24 суботника. Для дітей і молоді створено та працюють 20 гуртків та секцій. Загальна кількість учасників проектів склала більше 18 тис. осіб.
Адміністрування та організаційний супровід програми здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу». Заявки на участь у конкурсі приймаються до 28 лютого 2013 року. Отримати аплікаційну форму, а також додаткову інформацію про конкурс можна на сайті компанії РУСАЛ (www.rusal.ru) і на веб-сторінці ЦСП РУСАЛу (www.csp.nikportal.net), або за адресою: 54052, м. Миколаїв, пр . Жовтневий, 325/1, тел.: (0512) 63-66-96, 063 138 14 41 (Тетяна).

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий