Підтримка дітей-інвалідів Корабельного району


У 2013 році в рамках соціальної програми «Швидка допомога РУСАЛу» триває реалізація ініціативи з підтримки дітей-інвалідів Корабельного району. Її мета – поліпшити умови життя дітей з обмеженими можливостями та сприяти їх адаптації в співтоваристві.
В рамках програми акції проходять за кількома напрямками. Протягом декількох років сім’ям, які виховують дітей-інвалідів, надається регулярна адресна допомога (медикаменти, необхідні матеріали, пр.). Вже традиційним стало проведення щорічної акції «Збери портфель дитині». У минулому році, завдяки їй, 47 сімей району змогли зібрати своїх дітей до нового навчального року. Діти отримали таке необхідне їм шкільне приладдя (зошити, портфелі, фарби і т.д.). Акція «Подарунок до Нового року» була, мабуть, найяскравішим зимовим святом. Кожен з учасників програми отримав ті новорічні подарунки, про які написав у листі Дідові Морозу.

Основними джерелами фінансування роботи з дітьми-інвалідами є особисті пожертви співробітників проммайданчика МГЗ, а також кошти від встановлених благодійних скарбничок в магазинах на території Корабельного району.
У цьому році за рахунок зібраних коштів від трудового колективу Миколаївського глиноземного заводу вже вдалося надати істотну допомогу багатьом сім’ям, які виховують дітей з особливими потребами. Так, були закуплені і передані в користування спеціальний інвалідний візок, інгалятор, дорогі медикаменти.

- Інгалятор потрібен для моєї старшої дівчинки, – говорить багатодітна мама Аліна Заторська. – Лікарі з обласної лікарні порекомендували нам придбати такий інгалятор для більш ефективного лікування і поліпшення самопочуття. Оскільки сім’я у нас велика, така допомога для нас дуже важлива і значуща.
Крім матеріальної допомоги, співробітники і волонтери Центру соціальних програм вже третій рік проводять творчі заняття для дітей з обмеженими можливостями. Це сприяє їх розвитку і дає можливість додаткового спілкування, соціалізації в суспільство.

- Щоп’ятниці в Центрі соціальних програм проходять заняття з прикладної творчості, де діти своїми руками роблять різні вироби з паперу, працюють з пластиліном, вчаться малювати. Ми підбираємо такі техніки, які дозволяють розвивати дрібну моторику, уяву, – коментує менеджер ЦСП Тетяна Коломієць.
Адміністрування та координацію даної програми здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий