Підходить до завершення третій турнір серед дітей з шахів «Шахові надії»

Вже три роки на базі Центру соціальних програм працює дитяча секція з шахів. Її керівником є програміст ТОВ «РУСАЛ Автоматизація» Олександр Колесніченко. Олександр – волонтер програми з розвитку корпоративного волонтерства «Швидка допомога РУСАЛу», в минулому – викладач з шахів ДЮСШ № 4, дійсний член Миколаївського шахового клубу. У вільний від роботи час він проводить заняття для дітей Корабельного району, серед яких і діти працівників підприємств проммайданчика МГЗ. За його ініціативою проводиться і турнір «Шахові надії».


Завершився перший етап турніру з шахів «Шахові надії-2012-2013». У підгрупі «Б» взяли участь 20 дітей у віці від 6 до 16 років. Лідерами визнані: Максим Жуков – 1-е місце, Михайло Фалін – 2-е місце і Роман Жуков – 3-е місце. Ще 7 учасників виконали перший юнацький розряд з шахів. Це Владислав Сулімовський, Костянтин Іваненко, Владислав Селіванов, Ігор Яценко, Сергій Верьовка, Денис Коломейчук, Іван Кравченко.
- Заняття в секції поновилися з початку навчального року. Діти приходили на заняття щосуботи, а іноді і в неділю, освоювали і запам’ятовували шахові позиції. Час витрачено не даремно і сьогодні мої учні показали високий результат, – розповідає головний суддя і тренер секції з шахів Олександр Колесніченко.

Турнір з шахів у підгрупі «А» проходить у два кола і завершиться в квітні. Суддівство та контроль турнірних партій проводять волонтери програми «Швидка допомога РУСАЛу» Олександр Колесніченко та Алла Трофімова.
- Шахова секція працює вже три роки. Про її затребуваності і популярності говорить кількість учасників, яка росте з кожним роком, – коментує в.о. директора Центру соціальних програм Ганна Долуда. – У 2013 році наша секція отримала статус колективного члена федерації шахів Миколаївської області.
По закінченні шахового турніру в підгрупі «А» Федерація шахів Миколаївської області на підставі Єдиної спортивної класифікації України вручить кожному учаснику кваліфікаційні квитки у відповідності з розрядом.
Всіх учасників чекає урочисте нагородження грамотами та призами від компанії РУСАЛ.
Діяльність шахової секції реалізується в рамках корпоративної програми «Швидка допомога РУСАЛу», адміністрування якої здійснює Центр соціальних програм.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий