У Миколаєві розпочався весняний тиждень добра – 2013

Вчора в малому залі Миколаївського міськвиконкому відбулася прес-конференція оргкомітету «Благодійного сезону-2013», яка присвячена старту загальноміської добровольчої акції «Весняний тиждень добра 2013». Її мета – розвиток волонтерства та благодійництва серед мешканців, шляхом залучення їх до суспільно-корисної діяльності. Тиждень добра у Миколаєві проводиться вже восьмий рік поспіль.
Учасники прес-конференції ознайомились з «Календарем подій акції», де представлені заплановані благодійні та волонтерські заходи, що відбудуться з 15 по 21 квітня (див. додаток).

Родзинкою прес-конференції стала презентація «Карти добрих справ», на якій відмічені місця, де будуть прикладені зусилля волонтерів, організовані благодійні акції та заходи.
- На карті м. Миколаєва відмічено 44 місця, де будуть організовані різноманітні благодійні заходи, а також проілюстровано, що саме буде відбуватися в тому чи іншому місці. Це дуже зручно, адже кожен бажаючий зможе обрати та приєднатися до тієї акції, яка проходить в його районі та близька по духу, – коментує член оргкомітету ВНД-2013, в.о. директора фонда «Центр соціальних програм РУСАЛу» Ганна Долуда. – До того ж, ця карта яскраво демонструє, як широко поширилися добровольчі ініціативи в нашому місті.

Популярність акції зростає з кожним роком. За інформацією оргкомітету, у цьому році заплановано більше 70 суспільно-корисних заходів та проектів, здійснених на добровільній основі це рекордна кількість. До акції вже приєдналися більше 30-ти громадських, молодіжних та благодійних організацій, навчальних закладів, муніципальних установ і бізнес структур. До участі у «Весняному тижні добра» планується залучити до волонтерської діяльності близько 5 тисяч городян.
Наразі пріоритетними напрямками «тижня добра» визначені: проведення заходів з благоустрою міста, організація благодійних акцій для допомоги соціально незахищених груп населення. Заключним заходом акції стане «Весняний бал добра», де будуть підведені підсумки акції та відзначені подяками найактивніші організації та волонтери. Бал відбудеться 26 квітня о 18.00 у палаці культури «Молодіжний».

До оргкомітету «ВТД-2013» увійшли такі організації:
Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні», МММГО «Фундація регіональних ініціатив», МОГО «Діалог», РНО «Русич», БО «Індиго», Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва, Миколаївський міський притулок для громадян похилого віку та інвалідів, Молодіжна рада підприємств ОК РУСАЛ, ТОВ «Металург Півдня», БУ ММР КІК ДМ «Казка», Центр соціальної активності партнерства ЦБ ім. Кропивницького, бібліотеки-філіали Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва, Центральна міська бібліотека для дітей ім. Ш.Кобера і В.Хоменко, бібліотеки-філіали бібліотечної системи для дітей м. Миколаєва, Партизанська школа, Миколаївські загальноосвітні школи №№ 27, 24, 43, Миколаївська гімназія № 3, студентські самоврядування ВПУ № 21, ЧДУ ім. П. Могили, університету «Україна» та Національного аграрного університету та інші.

Календар подій

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий