EVS волонтерство в Німеччині

Центр європейских ініціатив запрошує активну молодь взяти участь у довготермінових проектах Європейської Волонтерської Служби (European Voluntary Service) в Німеччині. Тривалість – 1 рік, початок проектів – з вересня 2013 року.

European Voluntary Service (EVS) – Європейська Волонтерська Служба – це програма Європейської Комісії, що надає молодим людям віком від 18 до 30 років можливість відкрити себе та розвинути свої навички та уміння шляхом залучення їх до волонтерської діяльності в країнах Європейського Союзу. В залежності від проекту та організації спектр діяльності волонтерів різний: волонтери працюють в сфері культури, молоді, спорту, соціального забезпечення, культурної спадщини, навколишнього середовища, тощо.
Волонтерські проекти можуть бути як короткострокові (від 2 місяців) так і довгострокові (до 12 місяців). Волонтери забезпечуються харчуванням, місцем проживання, мовними курсами (за потреби) та коштами на кишенькові витрати.

Опис наявний волонтерських пропозицій:
Kinder-Jugend-Anwohner-Treffpunkt : Paule 49 (місто Фюрстенвальде, Німеччина). Волонтерам пропонується заняття з дітьми та підлітками, в ході яких вони зможуть розкрити себе, вивчити німецьку мову та пізнати особливості німецької культури. Протягом проекту волонтери зможуть також навчитися створювати свої проекти, будуть приймати участь у зустрічах та семінарах, пізнають особливості роботи в неурядовій організації.

Тривалість проекту – 12 місяців (початок 01.09.2013).
Додаткова інформація про організацію >>

Ev. Jugendbildungs- und Begegnungsstätte Hirschluch (місто Шторков, Німеччина). Протягом року молодіжний центр «Хіршлюх» приймає групи дітей та молоді і для того, щоб створити приємну атмосферу (особливо для дітей) організація закладу залучає до роботи волонтерів. Обов’язки волонтерів різноманітні: робота на ресепшені та з гістьми, нагляд за дітьми, підтримання в належному стані території центру, листування, допомога в підготовці педагогічних семінарів та тренінгів.

Тривалість проекту – 12 місяців (початок 01.09.2013 або 15.01.2014 (або пізніше).
Додаткова інформація про організацію >>

Samariteranstalten- Kindertagesstätte “Arche” (місто Фюрстенвальде, Німеччина). Проект передбачає роботу з дітьми дошкільного віку. Волонтери зможуть підібрати для себе групу дітей згідно зі своїми інтересами та навичками. До обов’язків волонтерів входять заняття та догляд за дітьми, організація різноманітних свят, підтримка існуючих та організація власних проектів для дітей. Така діяльність дасть волонтерам можливість не тільки дізнатися більше про дошкільну ланку освіти Німеччини, але й розповісти та познайомити дітей з традиціями і культурою рідної країни волонтера.

Тривалість проекту – 12 місяців (початок 01.09.2013).
Додаткова інформація про організацію >>

Samariteranstalten Fürstenwalde (Haus Bethesda) (місто Фюрстенвальде, Німеччина). Волонтерам пропонується робота в інтернаті для дітей з вадами «Haus Bethesda». Обов’язки волонтерів: організація вільного часу дітей, догляд, супровід, допомога в організації заходів та екскурсій для дітей. В ході роботи волонтери будуть мати нагоду опанувати німецьку мову, дізнатися більше про соціальну роботу в Німеччині.

Тривалість проекту – 12 місяців (початок 01.09.2013).
Додаткова інформація про організацію >>

Hort an der Evangelischen Grundschule in Rauen (місто Рауен, Німеччина). Функцією дошкільного центра дозвілля дітей є організація вільного часу школярів та дошкільнят перед та після уроків в початковій школі , а також протягом канікул. Основні завдання волонтерів: заняття з дітьми (ігри з дітьми, заняття мистецтвом, допомога в підготовці домашнього завдання, організація свят та екскурсій, тощо).

Тривалість проекту – 12 місяців (початок 01.09.2013).
Додаткова інформація про організацію >>

Kindertagesstätte Regenbogen (місто Грюнхайде, Німеччина). Центр для дозвілля дітей “Regenbogen” дуже зацікавлений в роботі з європейськими волонтерами, через те, що саме іноземні волонтери допомагають сформувати у дітей з самого раннього віку толерантне ставлення до інших культур і повагу один до одного. Під керівництвом педагога волонтерам пропонується робота з дітьми різних вікових категорій: організація дозвілля малечі, догляд за дітьми. Волонтери будуть мати можливість ознайомитися з усіма аспектами діяльності вихователів: робота в команді, робота з групами дітей за інтересами, робота з батьками, робота з обслуговуючим персоналом.

Тривалість проекту – 12 місяців (початок 01.09.2013).

Samariteranstalten Fürstenwalde – Burgdorf-Schule (місто Фюрстенвальде, Німеччина). Школа “Burgdorf” – це заклад для дітей з різними вадами і зокрема для дітей з вадами зору. Обов’язки волонтера: робота та догляд за дітьми, участь у підготовці міжнародних молодіжних обмінів. Волонтери працюють переважно з одним класом і виконують наступні завдання : допомога на профорієнтаційних тренінгах, супровід дітей на заняття, приготування їжі, допомога в підготовці та проведенні польсько-німецьких проектів з арт-терапії, допомога у підготовці та втіленні міжнародних молодіжних програм обміну, організація фестивалів, ярмарок, тощо.

Тривалість проекту – 12 місяців (початок 01.09.2013).
Додаткова інформація про організацію >>

Хто може брати участь: в проектах може брати участь молодь, віком від 18 до 30 років. Знання німецької та англійської мов вітається.
Якщо Вас зацікавили проекти, надсилайте своє резюме та мотиваційний лист (англійською мовою) на електронну пошту Центру європейських ініціатив info@eu.sumy.ua до 18 квітня 2013 року. У мотиваційному листі, будь ласка, вкажіть, який саме проект вас цікавить.
За додатковою інформацією звертайтесь: info@eu.sumy.ua, www.eu.sumy.ua.

This entry was posted in Анонси, Навчання та розвиток. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий