Оксана Забужко та Сестри Тельнюк у Миколаєві

Оксана Забужко і Сестри Тельнюк презентували у Миколаєві спільний мистецький проект.
Авторська Зустріч з однією з найзатребуваніших українських письменниць сучасності Оксаною Забужко відбулася 24 квітня у Миколаївському художньому російському драматичному театрі. На ній письменниця познайомила миколаївських читачів зі своєю новою книгою – “З мапи книг і людей”- збірку есеістики, що викликала широку дискусію, в тому числі і в соціальних мережах, відповіла на запитання аудиторії, а також прочла уривки зі своїх творів на прохання знавців творчості письменниці, після чого гостя Миколаєва провела автограф-сесію.

За словами самої Оксани Забужко, вона ніколи не забуде цю автограф-сесію: надто багато прихильнінів скупчилось навколо письменниці для отримання автографа. Під час автограф-сесії також відбулося невимушене спілкування з миколаївськими поціновувачами творчості письменниці.

Водночас Галя й Леся Тельнюк представили програму “Дорога зі скла”, основі якої складає поезія Оксани Забужко. У супроводі тріо віолончелістів на миколаївській сцені розгорнулося унікальне поєднання сучасної української поезії та модерної музики.
“Дорога зі скла” (музика Лесі Тельнюк) – це музика надії, передана новою українською унікальною вокальною школою з відтінками драматизму, ліризму, інтимності та мелодекламації. Це театральне дійство, висловлене сучасною музично-поетичною мовою.
Аналогій проекту немає не лише в Україні, але й у світі. В даному випадку можна сміливо заявити про ексклюзивність та унікальність проекту. Супровід, що складається лише з трьох віолончелей – вишукане тло, на якому інтонації, тексти , що переходять часом на магічний шепіт, підсилюють ефект очищення.


«Дорога зі скла» – музика для зачаття нового здорового українського покоління. У ній закладені інтелектуальні та героїчні коди наших предків: сила, любов, здоров’я, віра, незламність.

Це був перший приїзд митців до Миколаєва. За словами Оксани Забужко, вона дивилась на місцевість свіжими незамиленими очима, тому тільки тут, на Миколаївщині, на цьому ландшафті за Первомайськом зрозуміла, за її виразом, про що, взагалі, Вінграновький. ЇЇ вразили такі блакитні тиньковані будинки, які ніде більше не знайдеш, і не побачиш.
Нові книжки, пообіцяла письменниця, будуть у продажу в Миколаєві у магазинах „Кобзар” та „Молода гвардія”.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий