У Миколаєві підбили підсумки загальноміської добровольчої акції «Весняний тиждень добра-2013»

Підведення підсумків акції «Весняний тиждень добра» відбулися в Палаці культури «Молодіжний» у форматі балу волонтерів. У ході заходу члени оргкомітету вручили листи подяки партнерам та учасникам акції.
Цього року до числа найактивніших організацій увійшли: Фонд «Центр соціальних програм компанії РУСАЛу», МММГО «Фундація регіональних ініціатив», МОО «Діалог», РНО «Русич», БО «Індиго», молодіжна рада проммайданчика МГЗ, дитяче містечко «Казка», Центр соціальної активності партнерства ЦБ ім. Кропивницького, бібліотеки-філіали централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва, центральна міська бібліотека для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменко, бібліотеки-філіали бібліотечної системи для дітей м. Миколаєва, Партизанська школа, Миколаївські загальноосвітні школи № № 27, 24, 43, Миколаївські гімназії № 3 та № 4, студентські самоврядування ВПУ № 21, ЧДУ ім. П. Могили, університету «Україна» та Національного аграрного університету та інші.

Цілий тиждень активісти проводили свята, майстер-класи, психологічні тренінги та семінари для різних соціально незахищених груп населення: інвалідів, людей похилого віку, дітей, які перебувають на тривалому стаціонарному лікуванні. Волонтери збирали кошти, речі, набори для творчості, книги та канцтовари для дітей, позбавлених батьківської опіки. З метою популяризації волонтерства та благодійництва серед городян громадські активісти проводили уроки добра і флеш-моби. Найчисельнішими акціями стали заходи з благоустрою в рамках всеукраїнської ініціативи «Зробимо Україну чистою!».
Важливою подією «Тижня добра» стала презентація учасників акції своїх добрих справ під час загальноміського заходу «Ніч у бібліотеці», яке відбулося в центральній бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького. На одному з майданчиків – «Проектна весна в Миколаєві» – волонтери розповіли і продемонстрували у форматі «печа-куча» результати тижневої праці.
У цілому, як і планувалося, в рамках загальноміської акції було організовано 67 суспільно корисних заходів, залучені 42 організації та установи і охоплено понад 5000 тисяч городян.

Успіх і популярність акції – багато в чому заслуга партнерів акції, які внесли вагомий внесок в організацію та проведення «Весняного тижня добра-2013». А це виконком Миколаївської міської ради, управління громадських зв’язків, управління культури та охорони культурної спадщини, управління у справах сім’ї, дітей та молоді, департамент ЖКГ, департамент праці та соціального захисту населення, центральні бібліотечні системи для дорослих і дітей міста Миколаєва.

Фінансова і матеріальна підтримка: трудові колективи Миколаївського глиноземного заводу і Сервісного центру «Металург», приватні підприємці міста та області.
Інформаційна підтримка: ТРК «Сатурн», ТОВ «ТРК« НІС-ТВ », ОДТРК, портали Українського форуму благодійників, «Громадський простір», МБФ портал і інтернет-видання: www.mukola.net, www.nikvesti.com, www. novosti-n.mk.ua, www.obzor.mk.ua, www.podrobnosti.mk.ua, www.nicolaev.mk.ua, www.platforma.mk.ua, www.mediainfo.mk.ua, www. familyface.net, www.vsevesti.com, mycity.mk.ua, www0512.com.ua, nikolaev-city.net, www.korabelov.info, www.nikograd.com та ін..

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий