МГЗ підписав програму соцпартнерства з Жовтневим районом

Вже третій рік поспіль МГЗ та Жовтневий район підписують програму соцпартнерства. Про те, що це ефективна співпраця, говорять дані за 2012 рік. Висвітлено 18 вулиць села Прибузьке. Відремонтовано дороги в Лиманах та актовий зал в Прибузькій школі. Побудований спортивний майданчик зі штучним покриттям в Галициново. Придбано меблі для дитсадка в Лупарево і тренажери для спортклубу в Прибузькому, комп’ютери – для Прибузької сільради. Профінансовані проекти за програмою «Територія РУСАЛу» в Бармашовській та Галіціновскій бібліотеках Жовтневої ЦБС. Відкрита група для фізичного розвитку в Новомиколаївському дитячому садку. Новомиколаївська сільрада реалізувала проект «Здорові діти – здорова нація». У Лиманівській школі завдяки купленим верстатам функціонує клуб «Юний технік». Не залишилося без підтримки і охорона здоров’я району – закуплено медобладнання для Жовтневої ЦРЛ та дитячої консультації. Це фітальний монітор для визначення життєдіяльності в утробі матері, електрокардіограф для швидкої допомоги, низькотемпературні холодильники для зберігання плазми крові.

- Дуже приємно, що керівництво МГЗ з розумінням ставиться до наших проблем, – сказала на церемонії підписання нового договору голова Жовтневої райдержадміністрації Олена Ракова. – Ми, у свою чергу, направляємо гроші на вирішення найбільш наболілих соціальних проблем. Керівництво заводу чітко розуміє наші соціальні проблеми і є надійним партнером у їх вирішенні. Бажаю керівництву заводу, всім його співробітникам стабільності. Нехай МГЗ стороною обходять кризові ситуації. Нехай підприємство отримує гідну прибуток, а його працівники – гарантовану зарплату.
- Сьогодні є певна ситуація і в Росії, і в Україні, коли місцеві органи влади в силу нестачі ресурсів чи ще якихось причин не завжди можуть вирішити існуючий комплекс питань, – зазначив у своєму виступі генеральний директор МГЗ Юрій Овчинников. – Тому завод, бажаючи допомогти місцевим спільнотам у вирішенні назрілих проблем, став ініціатором підписання договору. Ми готуємо проекти, ґрунтуючись не лише на проханнях. Вивчаємо ситуацію і пріоритети регіону, визначаємо їх разом з суспільством, владою, громадськими організаціями. Основні пріоритети залишаються колишніми – це розвиток у людей активної життєвої позиції, це діти, здоров’я, спорт, освіта. І традиційні конкурси. Коли підбивали підсумки «Території РУСАЛу-2012» і вручали сертифікати переможцям «Територія РУСАЛу-2013», переконався, що збільшилося число активних громадян, здатних самостійно вирішувати як свої проблеми, так і проблеми спільноти. Наші земляки самі готують і захищають необхідні проекти. І це говорить про те, що ми не даремно працюємо в цьому напрямку.

Договір про соціальне партнерство на 2013 рік на суму 1,2 млн грн. передбачає спільну діяльність підприємства і району в реалізації соціально-орієнтованої політики та забезпеченні комфортного середовища проживання населення довколишніх сіл. Жителі району беруть активну участь у грантовому конкурсі, проведеному в рамках соціальної програми «Територія РУСАЛу». Цього року вони подали більшу кількість заявок на проекти. Серед переможців – загальноосвітні школи сіл Грейгове, Українки та Мирного, бібліотеки-філії в Лиманах і Прибузькому, Лупаревский сільський клуб, Новомиколаївський дитячий сад.
Також МГЗ, на прохання адміністрації Жовтневого району, направить кошти на одну з ініціатив Президента, пов’язану з відкриттям дошкільного навчального закладу в селі Засіллі. Не залишиться без уваги і охорону здоров’я. Жовтнева ЦРЛ, яка надає послуги не тільки жителям Жовтневого, а й Корабельного району, отримає 140 тисяч гривень, призначених на придбання сучасного медичного обладнання. Для амбулаторій у Галициново буде придбано автомобіль, а в Лиманах – меблі. У рамках енергозберігаючих проектів буде продовжена встановлення металопластикових вікон у школах, дитячих садках, амбулаторіях і бібліотеках сіл Лимани, Лупарево і Прибузьке.
Договір про соцпартнерство-2013 в повній мірі підтверджує, що нова програма покликана забезпечити ефективний механізм регулювання соціально-економічних відносин підприємства, влади та сільських громад.
Адміністрація програми соцпартнерства здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Корпоративна соціальна відповідальність. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий