Засідання робочої групи по внесенню змін і доповнень до правил благоустрою м. Миколаєва

29 травня в актовому залі департаменту ЖКГ відбулося засідання робочої групи по внесенню змін і доповнень до правил благоустрою м. Миколаєва. Були запрошені всі зацікавлені громадяни, представники ЗМІ та громадських організацій
міста.


Депутат міськради Володимир Худяков звернув увагу присутніх на те, що всі городяни дивляться на свою присутність в місті, ніби, з різних боків. З одного боку всі ми, як правило, хочемо жити в чистому, культурному, комфортному та красивому місті. З іншого боку, територія міста використовується для заробітку приватними підприємцями. Саме на перетині цих інтересів і виникає основний конфлікт – наскільки приватні інтереси , так би мовити „заробітчан” можуть претендувати на територію, спокій та комфорт решти населення.

А ще Володимир Худяков навів приклад, як по-різному мешканці міста можуть ставитись до „своєї території”. Хтось свою відповідальність обмежує дверима своєї квартири, зя якою хоч вибиті шибки в під”їзді, хоч потоп?

Здається, хто наскільки розширює кордони своєї відповідальності, той стільки і має свого простору.

Дуже плідною виявилась робота Голови громадської організації „Спільні дії” Антоніни Галкіної, яка спвставляла розроблені Првила благоустрою із існуючим законодавством України. 99% її пропозицій були враховані при корегуванні розроблених Правил.

Але у присутніх викликала запитання, як це часто буває, саме відсутність прописаних механізмів по усунуненню недоліків використання міста, по практичному застосуванні Правил благоустрою.

Думки присутніх розділились: чи можна приймати розроблені Правила благоустрою міста зі змінами та доповненнями від громади чи взагалі розробляти нові Правила на базі тендера.


Наступне засідання планується к проведенню на 7 червня на 10:00.

До цього часу представники робочої групи по внесенню змін і доповнень до правил благоустрою м. Миколаєва від Департаменту ЖКГ заохочують всхї зацікавлених осіб подавати свої пропозиції та доповнення, бажано з вказівкою конкретного пункту Правил, до якого пропонується доповнення або зміна, на електронну адресу :
onpsmmr@rambler.ru.

Ознайомитися з Правилами благоустрою міста Миколаєва можна тут же на порталі „Миколаївська громадська платформа” за посиланням:
Правила благоустрою

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий