Семінари – тренінги з питань застосування інформаційно-комунікативних технологій при отриманні інформаційних адміністративних послуг

27 червня та 1 – липня 2013 р пройде друга серія семінарів тренінгів з питань застосування інформаційно-комунікативних технологій при отриманні інформаційних адміністративних послуг та інших сервісів влади на базі місцевих бібліотек. (Програма семінар-тренінгу)

Під час семінарів експерт Фонду , кандидат політичних наук, викладач кафедри інформаційних технологій та систем управління Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Ігор Куспляк та Наталія Моісеєва — заступник директора Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гмирьова презентують наявні електронні послуги національного та регіонального рівнів та допоможуть громадським активістам та бібліотекарям опанувати сервіси та методики використання можливостей сучасних місцевих бібліотек при наданні адміністративних послуг та інших сервісів для мешканців своїх сіл, селищ міст. Також буде представлений досвід центральної бібліотечної системи м. Миколаєва для дорослих .
У квітні 2013 вже відбулась перша серія навчання.). Ії випускниками стали 32 пари бібліотекар-громадській активіст з 10 районів області. (Лінк на статтюпро тренінг1).
Після завершення проекту бібліотекарі зможуть надавати фахові консультації для користувачів електронних послуг у бібліотеках районних центрів, міст та сіл Миколаївської області.
Запрошуємо громадських активістів з сіл, седищ міст Новобузського, Березнегуватського, Вознесенського, Первомайського, Кривоозерського, Врадієвського, Арбузинського, Березанського, Веселинівського, Доманівського районів Миколаївської області до участі навчанні. Відбір учаників відбудеться згідно поданих АНКЕТА . Чекаємо їх на fondnikol@mail.ru або тел/факс (0512) 47-38-79 до 23 червня 2013 р.
——————————————————————————————-
Проект реалізується громадською організацією «Фонд розвитку міста Миколаєва» спільно з Миколаївською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. О. Гмирьова за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в рамках програми «Бібліоміст» відповідно до Національного плану дій в рамках Партнерства «Відкритий уряд», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р. При цьому Миколаївська ОУНБ згідно з наказом Міністра культури № 135 від 01.03.2013 року є виконавцем проекту «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування» у Миколаївській області.
Метою проекту – залучення населення сіл, селищ міст Миколаївщини до вивчення й використання електронних послуг, ресурсів, та інструментів е-урядування на основі:
- інформування населення сіл, селищ, міст Миколаївщини про наявні е-послуги національного та регіонального рівнів з використанням ресурсів публічних бібліотек;
- спільне навчання представників бібліотек та різних групи населення користуватися ними, щоб ефективно спілкуватися з урядовими структурами, брати участь у прийнятті рішень місцевої влади, отримувати необхідні адміністративні послуги у новому форматі.

Михаил Золотухин

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий