Більше 30 000 миколаївських школярів дізнаються про безпеку життєдіяльності завдяки роботі пересувного театру

У Миколаєві йде підготовка по створенню інтерактивного театру з репертуаром по навчанню дітей основам безпечної життєдіяльності. Ця ідея належить «Миколаївському обласному дитячому союзу дружин юних пожежних рятувальників «Блискавка», які цього року стали переможцями грантового конкурсу «Територія РУСАЛу» завдяки проекту «Безпечний пересувний театр».


Його мета – проведення цілеспрямованої роботи з дітьми щодо профілактики травматизму, формування у підростаючого покоління навичок і умінь діяти в надзвичайних ситуаціях, популяризації серед дітей та молоді здорового і безпечного способу життя.
- Ми впевнені, що саме в ігровому, театралізованому форматі з цікавим репертуаром зможемо навчити дітей основам безпечної життєдіяльності, а також знизити ризики виникнення надзвичайних ситуацій унаслідок дитячих пустощів з вогнем, – коментує директор громадської організації «ДЮС «Блискавка» Ірина Грачова.


На даному етапі реалізації проекту активістами вже розроблений сценарій театралізованої постановки, підібрані актори і затверджені ролі. Зараз готуються декорації та йдуть репетиції. Більше 100 юних членів організації у віці від 10 до 18 років задіяні у постановці спектаклю. Його прем’єра відбудеться в кінці червня в літніх оздоровчих таборах. А з початку цього навчального року більше 30 000 школярів з 48 навчальних закладів м. Миколаєва дізнаються про безпеку життєдіяльності таким оригінальним способом.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий