Для молодих сімей Миколаївщини запрацював Центр сімейного спілкування і кімната раннього розвитку

У селі Прибузьке Жовтневого району Миколаївської області на базі бібліотеки відкрився Центр сімейного спілкування, в рамах якого працюватиме кімната раннього розвитку дітей «Бібліосад». Відкриття Центру стало можливим завдяки реалізації проекту «Бібліосад – радість малюкам», який був розроблений Прибузькою бібліотекою-філією ЦБС і підтриманий грантовою програмою «Територія РУСАЛу». Головна мета проекту – популяризації кращих традицій і методик виховання дітей, а також залучення молодих сімей села в волонтерську діяльність.


- На грантові кошти були придбані дитяча спортивна стінка, розвиваючі ігри та іграшки, килимове покриття і гірка, що дозволило обладнати дитячу кімнату під назвою «Бібліосад», – коментує керівник проекту Олена Братченко. – Цей проект допоможе розширити спектр інформаційних послуг для молодих сімей нашого села і організувати захоплююче, насичене, а головне, корисне дозвілля для дітей.
Привітати мешканців села з початком проекту і відкриттям Центру прийшли голова райдержадміністрації Олена Ракова, голова сільської ради Володимир Корунський, директор Жовтневої ЦБС Тетяна Остафійчук та керівник програм Центру соціальних програм компанії РУСАЛ Ганна Долуда.

- Співробітники центральної бібліотечної системи щорічно беруть участь у грантовому конкурсі «Територія РУСАЛу». Їх ініціативність, творчий підхід і бажання покращувати якість життя місцевого співтовариства знаходять свою підтримку в компанії РУСАЛ, – зазначила голова райдержадміністрації Олена Ракова.
Після вітального слова гостей жителям села презентували нові можливості та послуги, які з’явилися в бібліотеці завдяки проекту «Бібліосад – радість малюкам». Для дітей була проведена ігрова програма «Мій світ – моя родина».

Подальша діяльність Центру буде спрямована на пропаганду сімейних відносин, відродження духовно-моральних сімейних традицій, зміцнення родових зв’язків поколінь. Робота проводитиметься за трьома напрямками – здоров’я матері і дитини, правові основи соціального захисту молодої сім’ї, організація сімейного дозвілля. У рамках проекту щомісячно будуть організовані майстер-класи та тренінги на актуальні теми із залученням психолога і лікаря-педіатра. Волонтерами з числа молодих мам буде організована група взаємодопомоги.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий