МБФ «Центр соціальних програм» став лідером «Національного рейтингу благодійників» у трьох номінаціях

Миколаївський благодійний фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні» визнано лідером «Національного рейтингу благодійників-2012» у трьох номінаціях – «Кількість залучених волонтерів», «Підтримка сфери культури і мистецтва», «Підтримка сфери захисту навколишнього середовища». Конкурс ініційований Українським форумом благодійників у партнерстві з рейтинговим журналом Hallmarker та громадською організацією «Соціально відповідальне суспільство».


Мета проведення рейтингу – сприяння розвитку прозорості та підзвітності сектора благодійності в Україні, а також надання визнання тим, хто дотримується цих міжнародних принципів ведення благодійної діяльності.
У конкурсі прийняли участь 59 благодійників. Рейтинг був складений у трьох категоріях: «Благодійник – фізична особа», «Благодійник – компанія» і «Благодійник – благодійний фонд або організація». Остання категорія складалася з трьох підкатегорій, які формувалися на основі сум, витрачених на благодійність: до 1 млн. грн., від 1 до 10 млн. грн. і від 10 млн. грн. і більше.

Миколаївський благодійний фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні» взяв участь у категорії «Благодійник – благодійний фонд» в підкатегорії від 1 до 10 млн. грн., виділених на благодійність. У результаті аналітичного дослідження, Центр соціальних програм став фондом, який привернув найбільшу кількість волонтерів до добровольчої та благодійної діяльності в 2012 році – 984 людини. ЦСП також визнаний лідером у номінаціях «Культура і мистецтво» та «Захист навколишнього середовища» за кількістю коштів, виділених на підтримаю цих напрямків.
- Всі учасники конкурсу, незалежно від місця в рейтингу і номінації, заслуговують на визнання і подяки вже за те, що не побоялися заповнити складну анкету і прикласти свої фінансові звіти по витраті благодійних коштів, – коментує директор Центру соціальних програм Альона Ожема. – Дотримання стандартів публічності та прозорості зміцнює професіоналізм організації та значно підвищує рівень довіри населення до благодійності.
Презентація результатів Національного рейтингу благодійників, а також урочиста церемонія вручення нагород прозорості та підзвітності учасникам відбулася в Києві під час конференції «Благодійність в Україні: від хорошого – до великого».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий