У селі Олександрівка Миколаївської області висадився «екодесант»

Молодіжна рада (МР) проммайданчика МГЗ провела чергову екологічну акцію «Екодесант». Об’єктом для проведення акції стало Олександрівське водосховище в селі Олександрівка Миколаївської області. 20 активістів, небайдужих до плачевного стану водойм Миколаївщини, взяли участь у заході.

Традиційно хлопці поставили перед собою ряд завдань – знайти і виловити браконьєрське знаряддя лову з подальшою його утилізацією, а також прибрати від різного сміття прибережну територію.
- Ми не вперше проводимо подібну екологічну акцію, щоразу обираючи нові місця, – зазначив учасник акції, член МР Єгор Доманський. – Ми і надалі маємо намір здійснювати цю діяльність, так як стан наших водойм, зменшення кількість риби і забруднена прибережна територія – одні з основних екологічних проблем на сьогоднішній день.
В результаті проведеної акції, активістами було знайдено і утилізовано 5 браконьєрських сіток загальною довжиною близько 150 метрів, а також розчищено від сміття 100 квадратних метрів прилеглої до водойми території.

Риболовля, організована після «екодесанта», яскраво продемонструвала, що риба дійсно знаходитися на межі зникнення – «цілих» 2,5 кг риби вдалося зловити вудкою на всіх учасників заїзду. Не дивлячись на це, хлопцям все ж вдалося організувати майстер-клас з приготування юшки від Миколаївського обласного риболовного клубу і провести конкурс з приготування рибацької юшки серед молоді проммайданчика МГЗ та молоді інших підприємств міста.
Діяльність МС реалізується в рамках корпоративної програми «Формула майбутнього», адміністрування якої здійснює Центр соціальних програм.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий