У Новомиколаївському дитячому садку активно впроваджують ризький метод загартовування

50 вихованців дитячого садка в селі Новомиколаївка Жовтневого району Миколаївської області стали учасниками експериментальної програми профілактики дитячих хвороб шляхом гартування по ризькій методиці. Програма була розроблена в рамках проекту «Сонце, повітря і вода – наші кращі друзі», підтриманий компанією РУСАЛ.


- Президент України оголосив 2013 роком дитячої творчості. Наш колектив вирішив на ділі виконати завдання Президента шляхом розробки та реалізації проекту, спрямованого на збереження здоров’я наших дітей, – коментує керівник проекту Тетяна Янович. – Найважливіше в процесі загартовування – регулювати і підтримувати мікроклімат у приміщенні групи, тому в рамках проекту в дошкільному закладі було замінено вікна та двері. Для проведення гартують придбані килимки, масажні доріжки, ємності для соляного розчину і т.д.

У процесі впровадження програми профілактики дитячих хвороб діти щодня приймають повітряні і сонячні ванни, вмиваються холодною водою, полощуть горло спеціальним настоєм, ходять по «доріжці здоров’я», яка являє собою килимок з шипами, накритий вологою серветкою, змоченою в 10%-му сольовому розчині.

Крім загартовувань, для дітей проводять профілактичну гімнастику і спортивні свята. Так, на останніх змаганнях «Мама, тато, я – спортивна сім’я» і діти, і їхні батьки продемонстрували спритність, влучність, швидкість і уважність. А щоб підтримати здоров’я дитини зсередини, для батьків була організована лекція з валеології «Вітаміни зміцнюють організм».
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу» в Україні.

This entry was posted in Корпоративна соціальна відповідальність, Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий