У Миколаєві пройшов парад вишиванок.


В нашому місті є пішохідна вулиця – Радянська. Куди в першу чергу йдуть городяни на свята? – на Радянську. Нею прогулюються і парами, і родинами, і поодинці, і на велосипедах, і на ролікових ковзанах, і на поні, під ногами снують діти на мініавтомобілях. Тут багато різноманітних тимчасових споруд для поповнення рахунків мобільних телефлнів, з продажу морозива, кави, пива, ще будь-чого ще не визначеного (бо встановлені заздалегідь і поки навіть закриті), стоять театральні репертуарні тумби, виносні стільці та столики кав”ярень.


При цьому ще ані слова не сказано про безліч сіті-лайтів, якихось вуличних атракционов, а також торговців розважальними принадами – повітряними кульками, масками, перуками, іграшками, та продукцією „хенд-мейд”, ще тут під парасолею стоять пенсіонери, які пропонують перехожим перевірити свою вагу – і все це на одній вулиці. Якщо коротко: вулиця Радянська переобтяжена різноманітними розважальними, торгівельним і рекламними деталями.

Тож серед подібного натовпу не важко було і загубитись вишиванковому параду. Але ж ні: учасники параду розгорнули прапор, і як і належить йти з прапором пронесли його із пошаною вулицею Радянською до Каштанового скверу, де відбувся концерт на честь свята Незалежності України. Не міг цей парад загубитися ще й тому, що учасники у своїх вишиванках були настільки яскраві, радісні, як зараз кажуть, позитивні, що заряджали всіх довкола своїм настроєм, адже в сучасному житті так не вистачає позитиву.

Все це супроводжувала безліч фотоапаратів та відеокамер, в тому числі в руках іноземців. Цікаво, а як ми, Миколаїв та миколаєвці, виглядаємо їх очима? Як все відбувалося на параді вишиванок в Миколаєві очима модератора порталу пропонуємо подивитись у фотогалереї.

This entry was posted in Новини, Події and tagged . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий