Небайдужі мешканці Корабельного району зібрали до школи 44 дитини-інваліда

Напередодні Дня Незалежності України в Корабельному районі Миколаєва на площі біля ДК Металургів відбулося свято «Скоро до школи ми йдемо». Мета заходу – підвести підсумки благодійної акції «Збери портфель дитині», яка проходила з 12 по 23 серпня. Акцію традиційно вже третій рік поспіль організовує «Центр соціальних програм» в рамках «Програми підтримки дітей-інвалідів Корабельного району».


Протягом тижня біля великих супермаркетів району «Таврія В», «АТБ», ТЦ DEPO’t волонтери проводили збір канцтоварів, придбаних небайдужими жителями. За час проведення акції було зібрано 4 тисячі зошитів, 527 ручок і олівців, 150 альбомів для малювання, 130 пачок кольорових олівців, 75 упаковок фарб, фломастерів, пластиліну і багато іншого.
Паралельно було організовано збір благодійних пожертв серед жителів міста, в результаті якого вдалося зібрати близько трьох тисяч гривень. Ці кошти були спрямовані на придбання шкільного приладдя, які не вдалося зібрати силами волонтерів.

Підсумком акції стало урочисте вручення портфелів і необхідного шкільного приладдя сім’ям, які виховують дітей з обмеженими можливостями. Завдяки допомозі жителів району цього року 44 дитини-інваліда були забезпечені всім необхідним для навчання та розвитку.
- Щоб зібрати один «шкільний комплект», батькам необхідно від 500 до 1000 гривень. Для сімей, які витрачають значні гроші на лікування малюків, така сума є досить вагомою, – коментує директор Центру соціальних програм РУСАЛу Альона Ожема. – Допомога дітям-інвалідам Корабельного району являється постійною. Наш фонд щомісяця забезпечує підгузками лежачих дітей і тест-смужками – дітей, хворих на діабет, систематично купує медичні препарати і медобладнання. Крім цього, кожну п’ятницю ми проводимо заняття з арт-терапії, а з вересня плануємо почати оздоровчу гімнастику для дітей з обмеженими можливостями.
Привітати дітей з початком навчального року, вручити портфелі, а волонтерам і партнерам акції – листи подяки прийшли почесні гості: директор із забезпечення виробництва МГЗ Олександр Тарасенко, директор з персоналу СЦ «Металург» Тетяна Баранець, голова профспілкового комітету проммайданчика МГЗ Олександр Чередниченко, заступник голови адміністрації Корабельного району Валентин Красножон, технічний директор «РУСАЛ Автоматизації» Сергій Фугаров.


- Багато працівників нашого підприємства і жителі Корабельного району взяли участь в акції «Збери портфель дитині», – говорить директор з персоналу СЦ «Металург» Тетяна Баранець. – Від імені адміністрації підприємства хочу сказати спасибі всім небайдужим заводчанам та мешканцям Корабельного району, що приєдналася до акції. А дітям, особливо першокласникам, хочу побажати, щоб наступний рік став дуже яскравим, незабутнім і приніс тверді знання і тільки відмінні оцінки.
На святі портфелі до початку навчального року від профспілкового комітету отримали і першокласники, батьки яких працюють на підприємствах проммайданчика МГЗ. Цього року в перший клас відправляться 56 діточок працівників МГЗ, «СЦ «Металург», «Охорони МГЗ». Для кожного з них профспілковий комітет підготував набори для першокласника, куди увійшли портфелі, зошити, ручки, обкладинки, олівці та фарби, альбоми, фломастери та інші корисні дрібниці.
- Уже в 15-ий раз напередодні 1 вересня ми проводимо акцію «Здрастуй, школа», – коментує голова профспілкового комітету підприємств проммайданчика МГЗ Олександр Чередниченко. – Я хочу привітати всіх з цією подією, побажати успішного навчання.
Після урочистої частини святковий настрій створювали артисти Миколаївського художнього академічного російського драматичного театру, які показали виставу «Чарівна сопілка».
Протягом усього свята працювала виставка-ярмарок робіт дітей з обмеженими можливостями. Кошти від продажу виробів будуть спрямовані на подальшу реалізацію «Програми підтримки дітей-інвалідів Корабельного району».
Учасники та організатори заходу висловлюють величезну подяку всім жителям міста Миколаєва та Корабельного району, а також керівникам і співробітникам підприємств за підтримку:
• Трудовому колективу МГЗ, генеральний директор Мирний Д.С.
• Трудовому колективу СЦ «Металург», генеральний директор Удодов А.Т.
• Трудовому колективу РЦУН, директор Шенгелія Л.Г.
• Трудовому колективу РУСАЛ Автоматизації, генеральний директор Федоров А.В.
• Трудовому колективу Корабельний «ТАВРІЯ В», директор Шнайдрук А.А.
• Трудовому колективу ПП «ТАВРІЯ ПЛЮС», директор Постнов О.В.
• Трудовому колективу торгового центру «Depo’t», директор Ляховецький В.Ю.
• Трудовому колективу мережі «АТБ маркет» м. Миколаїв, районний керуючий Махмутова А.О.
• Трудовому колективу Миколаївського художнього академічного російського драматичного театру, директор Кравченко Н.А.
• Трудовому колективу ФОП Точилкина, директор Точилкина О.В.
• Трудовому колективу ПП Коваленко, директор Коваленко А.П.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий