«Бережіть серця » – свято під такою назвою пройшло вчора в Корабельному районі

У пересувній медичної лабораторії всі бажаючі могли зробити кардіограму , перевірити тиск , проконсультуватися у фахівців щодо стану свого здоров’я. Малюки взяли участь у конкурсі малюнків на асфальті і створили колективний колаж.
Щорічно в останню неділю вересня відзначається Всесвітній день серця .

Започаткований у 1999 році Всесвітньою федерацією серця , цей день з кожним роком набуває все більшої популярності. Центр соціальних програм компанії РУСАЛ в партнерстві з адміністрацією Жовтневого району і керівництвом Жовтневої ЦРЛ організували на площі біля Будинку культури Жовтневого району свято « Бережіть серця».


- Сьогодні в Україні реєструють близько 50 тис. інфарктів на рік. За тривалістю життя ми на 68 -му місці в світі, поруч із такими країнами як Кот- д’Івуар і Зімбабве , – розповіла присутнім голова Жовтневої райдержадміністрації Олена Ракова. – На сьогоднішній день за статистикою на Миколаївщині нараховуэться близько 336 тисяч хворих на гіпертонічну хворобу . Я бажаю , щоб наше підростаюче покоління вже з дитячих років розуміло , що хвороби серця краще попереджати, ніж лікувати.
- Мета проведення такого заходу , – за словами директора « ЦСП компанії РУСАЛ » Олени Ожеми , – підвищити в суспільстві усвідомлення небезпеки , яку спричиняє епідемія серцево – судинних захворювань у світі , а також ініціювати профілактичні заходи стосовно ішемічної хвороби та інсульту у всіх групах населення .

- На жаль , так сталося, що наші люди не завжди приділяють належну увагу своєму здоров’ю , до лікарів часто звертаються , коли момент швидко вилікувати хворобу вже втрачений , – зазначив генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний . – Тому давайте пам’ятати про крихкість свого серця. Бажаю малюкам з дитинства займатися спортом, а дорослим – не хворіти. Бережіть своє здоров’я і свої серця !

Також у цей день кардіолог Жовтневої ЦРЛ Сергій Кумайгородскій розповів про причини виникнення серцево – судинних захворювань , основних симптомах інфаркту та інсульту. Проконсультував всіх , хто вирішив тут же, у пересувній медичної лабораторії , зробити кардіограму .

Діти взяли участь у конкурсі малюнків на асфальті «Будь здоровий , малюк! » І колективно створили колаж , на якому продемонстрували різницю між здоровим і хворим серцем , а також відзначили причини , які вбивають наш організм і , навпаки , загартовують , сприяючи поліпшенню здоров’я.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий