Вихованці Шевченківської школи-інтернату вчилися виживати разом з миколаївськими металургами

Активісти молодіжної ради проммайданчика МГЗ провели майстер-клас з основ туризму для вихованців Шевченківської школи-інтернату. Мета заходу – в ігровій формі познайомити дітей із основами екологічно відповідального туризму, сформувати у дітей відповідальність, почуття колективізму та взаємовиручки, навчити долати труднощі і долучити до здорового способу життя.

Молоді металурги спільно з австралійським фахівцем Мамаду Балду, який зараз перебуває у відрядженні на МГЗ, розробили та провели майстер – клас з основ туризму для 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


- Не секрет, що підлітковому віку властиве прагнення до незвичайного, до пригод і романтики. Туризм – прекрасний засіб, який природним шляхом задовольняє потреби дытей, – коментує голова МР Андрій Велігін. – До того ж – це прекрасний засіб фізичного, морального та духовного виховання особистості школяра. У туристичному поході розвиваються комунікативні навички підлітків, розширюється кругозір, виробляється вміння долати труднощі.

Під час заняття учасники майстер-класу навчилися правильно укомплектовувати рюкзак, збирати намет і спальник, користуватися компасом. Діти також дізналися альтернативні способи орієнтування на місцевості і пройшли уроки «Школи виживання», зробивши своїми руками панамки з газети і взуття з пляшок. Не залишилися без уваги і ази надання першої медичної допомоги.


Після практичних майстер-класів школярі взяли участь в інтелектуальній вікторині на тему «Туризм». Всі отримані знання та навички вихованці Шевченківської школи-інтернату відпрацювали під час командних змагань. Діти на час складали й збирали намети та спальники, укомплектовували рюкзаки, брали участь у спортивних естафетах.
Всі учасники заходу отримали море позитивних емоцій, а також подарунки, повітряні кульки та солодкі призи. Але найцікавішим для дітей стало спілкування з австралійським гостем – вони не тільки змогли попрактикувати свою англійську, а й отримали на пам’ять автографи.

- Якби всі в Україні так само добре володіли англійською мовою, як ці діти, у мене не було б мовних проблем в кафе, магазинах, таксі, – коментує Мамаду Балду. – Я отримав величезне задоволення і від самого заходу, і від спілкування з дітьми. Думаю, такі майстер-класи – прекрасний засіб виховання здорової і загартованої людини.
Діяльність молодіжної ради реалізується в рамках корпоративної програми «Формула майбутнього», адміністрування якої здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні .

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий