Відбудуться Тижні Клімату

Дорогі колеги!

З 21 по 27 жовтня в чотирьох містах України – Києві, Харкові, Дніпропетровську та Львові відбудуться Тижні Клімату, присвячені змінам клімату.
Всіх запрошуємо до участі. Також будемо вдячні за розповсюдження інформації.

Анонс Київських подій тут http://climateinfo.org.ua/content/klimatichni-tizhni-21-27-zhovtnya та в группі https://vk.com/climate_kyiv

Кліматичні Тижні 21-27 жовтня
21-27 жовтня 2013, Київ: Чи правда, що на Борщагівці достиг врожай бананів? Чи дійсно клімат на нашій планеті змінюється, і якщо так – то в який бік? Чи нормально, що в кінці березня в Києві випадає більше снігу, ніж за всю зиму? Які наукові факти це підтверджують? Наскільки це впливає на моє життя? Що я можу зробити?
Відповіді на ці та багато інших запитань ми будемо шукати протягом кліматичного тижня у Києві. Приходьте на події Тижня Клімату з 21 по 27 жовтня, щоб дізнатися більше про проблеми, пов’язані з глобальною зміною клімату, та їх вирішення!

Все, що ви хотіли знати про зміни клімату і не мали часу розбиратися, тепер легко та весело можна дізнатися протягом одного тижня подій. Обирайте те, що вам до вподоби і відкривайте нову сторінку кліматичного руху разом з усім світом та командою 350 Україна.

Група ВКонтакті і розклад подій https://vk.com/climate_kyiv
Кліматичні тижні є частиною світової кампанії Global Power Shift, ініційованої міжнародним кліматичним рухом 350.org*. З 21 по 27 жовтня подібні події відбудуться у 4 містах-міліонниках України – Києві, Харкові, Дніпропетровську і Львові.

Події Кліматичного Тижня в Києві:
ПН, 21 жовтня, 9:00. Контрактова площа. вулична акція «Банани з Борщаги»
ПН, 21 жовтня, 19.00. Галерея “Арт-Причал”. лекція «Клімат і соціальні зміни»
ВТ, 22 жовтня, 19:00. Галерея “Арт-Причал”. лекція «Клімат і міжнародні переговори»
Ср, 23 жовтня, 19:00. Національний університет «Києво-Могилянська академія», Аудиторія 3-312а. Зелений Кінотеатр, Кінопоказ “Chasing Ice”.
ЧТ, 24 жовтня, 19:00.Галерея “Арт-Причал”. лекція «Клімат та енергетика»
СБ, 26 жовтня, акція – екологічне графіті «Клімат і людина»
НД, 27 жовтня, 13:30. Ресторан живої кухні «Nebos». Кінопоказ «In Transition pt. 2»

Партнери Кліматичних Тижнів:
350.org, НЕЦУ, Робоча група зі зміни клімату, Екоклуб “Зелена Хвиля”, ЭкоДнепр, Друг Природи, М-клуб, Street Workout

Контактна особа:
Ольга Мончак, Голова Української молодіжної кліматичної асоціації, olga.monchak@gmail.com
096 111 25 44

P.S.: Хочете стати КЛІМАТИЧНИМ ВОЛОНТЕРОМ?
Ми приймаємо заявки волонтерів до 18 жовтня включно!

*Довідка: 350.org – це громадська організація, зареєстрована в США, та соціальний рух, прихильники якого живуть у 188 країнах світу. Рух названий на честь 350 частинок на мільйон СО2 – найвищої концентрації парникових газів у атмосфері, за яких зміни клімату не є катастрофічними для більшості людей на Землі. На жаль, на сьогодні спалювання викопного палива та інші промислові процеси призвели до того, що концентрація СО2 перетнула межу в 400 чнм. Тисячі людей по всьому світу об’єднують зусилля, щоб зменшити викиди і сповільнити зміни клімату. Учасники кліматичного руху поширюють знання про зміни клімату, впроваджують практичні проекти зі зменшення викидів і заохочують уряд та бізнес до активних дій. Цього року кліматичний рух нарощуватиме силу локальних активістів через міжнародну кампанію Global Power Shift, в підтримку якої в Україні і пройдуть Кліматичні Тижні.

В Україні послідовниками 350.org є Українська молодіжна кліматична асоціація (УМКА). Це ініціативна група молодих людей з різних міст України, котрі використовують сучасні методи організації населення для дій проти змін клімату. Вони створюють стійкі взаємозв’язки між активною молоддю з усієї України для втілення практичних соціально-екологічних проектів, що зменшують антропогенний вплив на довкілля та призводять до системних сталих змін у громадах і молодіжній культурі. Серед останніх проектів УМКИ: активістський форум Енергія Змін та платформа практичних міських еко-ініціатив Бери-і-Роби.

Дізнатись більше: http://www.350.org/ , http://world.350.org/ukraine/umka/

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий