У Миколаєві відбулося відкриття першого в Корабельному районі спортмістечка

У вихідні відбулося урочисте відкриття спортивного містечка «Корабельний». Створення цього унікального об’єкта слало можливим завдяки партнерським зусиллям компанії РУСАЛ і влади. Ініціатор та реалізатор – молодіжна організація «Альтер-Спорт» – володар найбільшого гранту в конкурсі «Територія РУСАЛу – 2013» (його сума склала 300 000 грн.).

Завдяки роботі спортивного містечка «Корабельний» в Корабельному районі буде вирішено ряд проблемних питань. Зокрема, – поширення ідеї здорового та активного способу життя, створення умов для безпечних занять такими видами спорту як екстремальний велосипед ВМХ, роликові ковзани, скейтбординг, а також занять все більш популярним у нашому регіоні воркаутом.

- Не так давно це місце нагадувало занедбаний пустир, де лише зрідка на недовгі гастролі зупинявся заїжджий цирк. Сьогодні це місце важко впізнати: асфальт, доглянуті доріжки, газони і, звичайно, скейт-парк, – зазначив на церемонії відкриття директор з виробництва МГЗ Володимир Красноярський. – Торік молодіжна організація «Альтер-спорт» виграла грант у компанії РУСАЛ. За підтримки влади був побудований перший скейт-парк у парку Перемоги. Цього року хлопці подали на

конкурс «Територія РУСАЛу» подібний проект і знову стали переможцями. Ми дуже задоволені результатами впровадження проекту і тим, що у підростаючого покоління є всі умови для реалізації та розвитку своїх навичок.

- Подібні майданчики потрібні молоді, особливо в Корабельному районі, де спортивних споруд не так вже й багато, – сказав голова організації «Альтер -спорт» Роланд Байрозяна. – Для створення цього спортивного майданчика було замовлено спеціальне польське обладнання із надміцним зносостійким покриттям. Цей майданчик на відміну від попереднього менш екстремальний і розрахований на дитячо-юнацьку аудиторію.

Об’єднані зусилля соціального бізнесу і влади принесли позитивний результат. Скейт-парк у Корабельному майже вдвічі більше аналогічного майданчика в парку Перемоги. Крім того, тут глава облради Ігор Дятлов з особистих коштів профінансував встановлення турніків для занять молоді воркаутом.

- Разом нам вдалося побудувати новий об’єкт в Корабельному районі, – сказав на відкритті голова Миколаївської обласної ради Ігор Дятлов. – І це тільки початок. Я щиро сподіваюся, що ви перейметеся нашою ідеєю, приєднаєтеся до нас. І наступного року ми будемо далі насичувати це спортмістечко.

Відкриття Спортпарку було веселим і видовищним: виступ різних спортивних колективів, перерізання червоної стрічки, не обійшлося і без подарунків. Директор з виробництва МГЗ Володимир Красноярський подарував організації «Альтер-Спорт» пересувний рейл, який можна використовувати на виїзних змаганнях. Активісти у свою чергу провели для всіх присутніх майстер-класи з катання на роликах, скейтах, велосипедах і воркауту.

Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий