У Миколаєві створюють комфортну і безпечну велосипедну інфраструктуру

У Миколаївській школі № 29 відбулося урочисте відкриття велостоянки. Її створення стало можливим завдяки реалізації соціального проекту, який був підтриманий грантовим конкурсом «Територія РУСАЛу».

Суть проекту – створення велостоянки і комфортних умов для тренувань велосипедистів з метою популяризації ідеї масового спорту серед жителів мікрорайону. Автором проекту виступила учениця школи № 29 Марія Маркелова, яка займалася розробкою проекту, проводила соцопитування про необхідність велостоянки, про те, де і якою вона має бути.


- Велосипед стає все більш популярним у всьому світі і в нашій країні. У першу чергу тому, що це економічний і екологічний вид транспорту. До того ж це ще й корисно для здоров’я, – коментує директор Центру соціальних програм РУСАЛу в Україні Алена Ожема. – Тому створення ефективної, комфортної та безпечної велосипедної інфраструктури дуже важливо в наш час. Радує, що така ініціатива виходить від дітей і молоді. Це говорить про те, що нинішнє покоління стає більш уважним до свого здоров’я і навколишнього середовища. Зі свого боку компанія РУСАЛ готова і далі всіляко підтримувати велокультуру і проекти, спрямовані на розвиток спорту та здорового способу життя.

Миколаївська загальноосвітня школа № 29 вже не в перший раз стала переможцем конкурсу «Територія РУСАЛу». У минулому році завдяки підтримці компанії РУСАЛ на базі школи був створений спортивний майданчик для заняття таким сучасним видом спорту як Street Workout. Це говорить про систематичну і цілеспрямовану роботу активістів школи над створенням умов для масових занять спортом та популяризації здорового способу життя.


- Якість здоров’я підростаючого покоління – важливий показник якості життя держави і суспільства. На жаль, сучасна молодь більше часу проводить за комп’ютером, чим займається спортом, – зазначила директор школи Лариса Грицюк. – Однак наші учні з великим задоволенням добираються до школи на велосипеді, оскільки більшість дітей приїжджають з різних кінців та віддалених околиць району. Тепер вони можуть залишити свого двоколісного друга на стоянці і не боятися за його збереження.

Під час заходу було підбито підсумки проекту, озвучені враження дітей про виконану роботу і плани на майбутнє. З метою мотивації учнів приєднатися до велокультури, свято перемістився на шкільний спортивний майданчик, де старшокласники та вчителі показали майстер-класи їзди на велосипедах.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий