Новорічна акція РУСАЛу «Віримо в чудо, творимо чудо!» придбала загальноміський масштаб

У Миколаєві стартував третій новорічний благодійний марафон «Віримо в чудо, творимо чудо!», який проводить компанія РУСАЛ. Акція спрямована на надання допомоги соціальним, некомерційним, освітнім установам та на підтримку дітей з дитячих будинків, притулків, багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, ветеранів Великої Вітчизняної війни та одиноких літніх людей. За три роки благодійний Новорічний марафон РУСАЛу переріс з корпоративного у загальноміській проект з розвитку волонтерства та культури благодійності в містах присутності Компанії.


Цього року до марафону вже приєдналося більше 50 партнерів, серед яких органи міських і регіональних влад, представники великого, середнього та малого бізнесу, ЗМІ, соціальні та бюджетні установи, молодіжні центри, вищі і середні спеціальні навчальні заклади, соціальні підприємці, учасники міських волонтерських об’єднань і т.д.

Акція проходить з 15 листопада по 26 грудня у всіх великих містах, де є підприємства РУСАЛу. У Миколаєві акція урочисто стартувала в ці вихідні на базі представництва ЦСП РУСАЛу в Україні. Місію добрих чарівників у цьому році взяли на себе 6 команд, об’єднані по 5-10 осіб, – три з проммайданчика МГЗ, які вже не раз реалізовували добрі справи, і ще три міські команди – для них цей марафон стане першим досвідом.

- Я вважаю, що це дуже хороший захід, який потрібно проводити навіть не один раз на рік, залучаючи до нього якомога більше людей, – вважає представник команди «Палкі серця» від Миколаївського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Вікторія Кальчук. – Ці сім’ї, що опинилися у складних життєвих ситуаціях, не завжди отримують допомогу, яка їм дійсно необхідна. Новорічний марафон дозволить дітям отримати призи та іграшки, а їх батькам – соціальну та психологічну підтримку.
Під час урочистого відкриття марафону учасники презентували свої команди, розповіли про причини, що спонукали їх приєднатися до акції і творити добрі справи. З рук Снігуроньки та казкового Коня – символу наступного року – учасники отримали перші листи із завданнями.

Тепер команди почнуть проходити спеціальні станції, де їм належить виконати суспільно-корисні справи в соціальних установах міста, виготовити новорічний реквізит разом з вихованцями дитячих будинків і притулків, організувати творчі і ремісничі майстерні, провести спортивні та святкові заходи, загальноміські благодійні концерти і ярмарки. За проходження кожного етапу марафону командам нараховуватимуться бали.

Переможці марафону, що успішно пройшли всі станції і набрали найбільшу кількість балів, отримають благодійні сертифікати на загальну суму 20 тис. гривень, які можуть бути реалізовані у благодійних цілях.

Одночасно з новорічною естафетою проводитиметься акція «Добрий Дід Мороз», учасники якої купують новорічні подарунки для вихованців дитячих будинків і притулків, дітей з малозабезпечених і неблагополучних сімей, дітей, які перебувають на лікуванні та дітей-інвалідів. Всі зібрані дитячі листи будуть розміщені на спеціальному порталі, за допомогою якого кожен охочий зможе самостійно або з однодумцями придбати новорічний подарунок дитині.

- З сьогоднішнього дня почав працювати портал, на якому розміщені малюнки дітей із зверненнями та побажаннями до Діда Мороза. Це дітки з важкими долями – у когось немає мами чи тата, хтось тяжко хворіє, – коментує директор представництва ЦСП РУСАЛу в Україні Алена Ожема. – Кожен небайдужий житель нашого міста може зробити важливий вчинок в цьому році – допомогти маленькій людині повірити в те, що під Новий рік всі мрії збуваються.

Подарунки будуть урочисто передані дітям напередодні новорічних свят на підсумковому заході акції, яке відбудеться за підтримки Миколаївського російського драматичного театру.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий