Городяни творять чудеса разом з металургами

Третій Новорічний благодійний марафон РУСАЛу «Віримо в чудо , творимо чудо!», що стартував в Миколаєві, цього року став загальноміським. Минуло зовсім небагато часу, а на рахунку команд-учасниць вже чимало добрих справ. Так, за підсумками першого станції «Майстерні чудес» марафонівці провели 19 різноманітних майстер-класів для більш ніж 300 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, а також для літніх людей і пенсіонерів.

Команда «Молодіжна рада» – не новачок акції – і цього року вершить добрі справи. Молоді металурги навчили вихованців школи-інтернату для дітей з вадами слуху виготовляти іграшки з підручного матеріалу.
- Під час майстер-класу ми покроково продемонстрували, як із звичайних повітряних кульок, ниток, борошна і води зробити кумедних Капітошок, – розповів капітан команди Андрій Велігін. – Грати з ними – одне задоволення: Капітошки легко змінюють форму і вираз обличчя, і дуже приємні на дотик.


Команда також провела в цьому навчальному закладі ще два заняття. Учасники заходу з величезним інтересом спостерігали за тим, як різнобарвна тканина і стрічки перетворювалися в руках умілих майстринь в брошки і шпильки для волосся. Дівчатка були вдячні гостям, адже тепер зможуть доповнити свій новорічний образ прикрасами ручної роботи, а в хлопчаків є готові подарунки, зроблені своїми руками, для мам, сестричок, бабусь і однокласниць. Не менш цікавими були майстер-класи з

виготовлення кульок для ялинки і новорічних сніжинок. Разом з дітьми металурги виготовили більше 20 чарівних куль з ниток. Після того, як вироби висохли, учасники розмалювали їх фарбами, прикрасили стрічками та дощиком. А щоб не втрачати часу, поки сохнуть їх роботи, активісти вирішили вирізати сніжинки з паперу. Підготувавши такий простий, недорогий і гарний новорічний реквізит, діти зможуть оригінально прикрасити свою школу-інтернат до свята.


І команда «Дівчата» центральної заводської лабораторії МГЗ на чолі з лаборантом Оленою Чорної вірна своїй традиції. Перший їх візит був до школи села Лупареве. Спочатку діти освоювали ремесло плетіння. Яким же було їх здивування, що кошики, вази, шкатулки можна плести не тільки з лози, а зі старих газет! Волонтер, прибиральник службових приміщень АГВ Любов Мельничук та лаборант Наталія Кушнір показала таку незвичайну техніку. У невимовне захоплення привів дітей і майстер-клас Наталії Кирилової, яка навчила азам декупажу. А наприкінці лаборант Наталія Кирилова і провідний інженер Тетяна Момот зі своїми юними підопічними приготували тістечка. Всі продукти для цього придбала лаборант Олена Княжева.

- Дякуємо вам за винахідливість і творчість, за корисне проведення часу. Ви подарували нашій школі справжнє свято. Діти навчилися цікавим і корисним речам і чудово поспілкувалися. Ми схиляємося перед вашими добрими і щедрими серцями! – Сказала директор школи Валентина Кондратюк.


Команда «Alармія добра» СЦ « Металург», також досвідчений учасник акції, показала урок різьби по дереву для учнів школи-інтернату санаторного типу № 7. Волонтер, модельщик Володимир Ращупкін перед початком уроку провів інструктаж з ТБ, розповів про призначення кожного інструменту. Учні спостерігали за кропіткою роботою, вивчали структуру дерева і способи різьблення. А потім самі брали участь у створенні загальної картини. Для першого разу вийшло непогано.

«Alармія добра» також провела заняття для дітей, що займаються прикладною творчістю на базі ЦСП РУСАЛу. Своїм умінням з ними поділилася Наталя Калинка, яка давно захоплюється виготовленням різних виробів в стилі хенд- мейд. За допомогою клею і блискіток дітлахи перетворили підготовлені командою сніжинки в таку красу! По закінченні заняття хлопчики й дівчатка поділилися з волонтерами своїми планами. Хтось вирішив прикрасити сніжинками віконце і новорічну ялинку, а хтось двері, щоб радісно зустріти нових друзів.


Не відстають від досвідчених і новачки. Команда «Палкі серця» міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провела майстер-клас для старшокласників загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступеня центру загального та профільної освіти та комплексної реабілітації. Освоїти практикум з виготовлення мила допомогла Наталія Олексин. Вона зацікавила юних майстрів розповіддю про історію миловаріння, особливості виготовлення мила і його складі. А потім учні своїми руками виготовили мило у вигляді фруктів, ангелів, солодощів, квітів і сердечок, отримавши вподобане в подарунок.

Частинку своєї душі вклали в кожну роботу і члени команди, і маленькі пацієнти онкогематологічного відділення обласної лікарні. Вони виготовили прикраси у вигляді різдвяного ангела та листівки «Весела ялинка». Особливо надихнуло діточок те, що вироби будуть продані на виставці, виручені гроші від якої підуть на благодійність.
Але найоригінальнішим заходом команди «Палкі серця» виявився майстер-клас з американського футболу в Миколаївській спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернаті № 2 для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для показового виступу залучили команду «Миколаївські Вікінги». Її капітан Володимир Козлов розповів про появу американського футболу в Україні і в Миколаєві, про правила і відмінності цього виду спорту від інших спортивних дисциплін. Гравці команди здивували присутніх яскравою формою і незвичайної екіпіровкою, а також розіграли ігрові моменти. Маленькі глядачі гаряче оцінили цей захід гучними оплесками, були раді приміряти екіпіровку і сфотографуватися зі спортсменами. Наприкінці був зіграний дружній матч між гостями і командою юних футболістів. У подарунок від «Миколаївських Вікінгів» вихованці інтернату отримали м’яч для американського футболу і збірник правил.

Команда «Веселі психологи», яку представляють студенти Інституту психології та соціального забезпечення МНУ ім. В.О. Сухомлинського, також проявила себе як небайдужий учасник. За час першої станції волонтери встигли виготовити 15 новорічних іграшок, організувати майстер-клас з гончарного ремесла на території академії дитячої творчості для дітей-сиріт. А також провели уроки малювання і танців для вихованців школи-інтернату інтернату № 3.

Волонтери команди «Твори добро» Миколаївського національного аграрного університету змогли охопити добрими справами різновікові категорії населення – і пенсіонерів, і дітей. На базі міського територіального центру соціального обслуговування пройшов майстер-клас з в’язання гачком.

- Дякую за можливість не тільки освоїти нові сучасні візерунки, а й зібратися разом, поспілкуватися з однодумцями по хобі і цікаво провести своє дозвілля, – каже учасниця майстер-класу Катерина Трибрат. – Спасибі РУСАЛу, що організував новорічний марафон і зацікавив ним молодь міста. Їх добро відплатиться сторицею.
А для дітей будинку-інтернату в селі Привільне волонтери аграрки провели майстер-клас з виготовлення та встановлення шпаківень.

- Шпаківні вийшли, як маленькі будиночки. Навесні пташки знайдуть собі житло, і у нас в школі буде чутно їхній спів, – поділився враженнями дев’ятикласник Олександр Білогородський.

Волонтерам команди «Твори добро» так сподобалося працювати з дітьми, що вони знову приїхали до них, але вже з майстер-класом з виготовлення новорічних листівок.
На цьому добрі справи не закінчуються, і попереду у команд – учасниць ще дві станції Новорічного марафону і багато чудес для миколаївців.

У свою чергу учасники та організатори акції закликають земляків також доторкнутися до дива і стати учасниками благодійної акції «Добрий Дід Мороз». Більше 80 заповітних бажань дітей-сиріт та інвалідів, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей вже виконані чуйними мешканцями міста, але ще 40 чекають своїх Дідів Морозів та Снігуроньок.

Підключитися до виконання новорічних бажань – просто! Для цього на порталі розміщені новорічні листи і життєві історії знедолених дітей (http://www.novogodniy-marathon.ru/Pages/Gifts.aspx). Бажаючий відгукнутися купує подарунок дитині і приносить організаторам за адресою: пр. Жовтневий, 325/1 до 18 грудня 2013 року. Організатори акції просять усіх небайдужих людей відгукнутися і виконати дитячі мрії. Додаткова інформація за телефонами: 63-66-96 , 063-138-14-41.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий