Затишний «дім» для пум від МГЗ

10 років триває співпраця між Миколаївським зоопарком і МГЗ, і щороку воно приносить якусь позитивну подію. За цей час на території звіринця було побудовано чимало об’єктів, що полюбилися миколаївцям. 30 квітня в зоопарку були підведені проміжні підсумки спільної роботи. Ювілей ознаменувався урочистим відкриттям відреставрованих за підтримки металургійного гіганта вольєрів для малих кішок.

Співпраця з зоопарком, вважають на підприємстві, сприяє розвитку у дорослих і маленьких миколаївців дбайливого ставлення до природи, тварин.
Взаємодія МГЗ і зоопарку будується на системній основі. Одним з перших заходів програми соцпартнерства між адміністрацією міста та МГЗ, де є і такий напрямок, як розвиток зоопарку, стало обладнання нового житла для одного з найстаріших тварин звіринця – крокодила Васі. Протягом декількох років, завдяки допомозі МГЗ, виконано реконструкцію вольєрів для рідкісних видів приматів. Особливою популярністю у дітей і дорослих користується етнографічний куточок з тваринами «Дідова хата». Тут – глиняна мазанка під соломою, тин, віз, криниця – журавель і, як водиться у міцного господаря, повний двір домашніх тварин … МГЗ допоміг створити для самих великих птахів планети «Страусине подвір’я». У 2011 році в зоопарку відкрилися нові опалювальні в зимовий час вольєри для тропічних малих хижаків. А це дало можливість придбати таких теплолюбних звірів, як панда, кинкажу, двопалий лінивець. У 2012-му металурги допомогли побудувати затишний «будинок» для такін. Сьогодні цими унікальними тваринами в Україні може похвалитися тільки Миколаївський зоопарк.

- Для нас допомога зоопарку – це робота на те, щоб місто стає красивішим і цікавішим, – говорить генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Часи непрості, не всі можуть дозволити собі подорожувати і бачити цих тварин у дикій природі, а якихось тварин людині і в дикій природі зустріти дуже складно. Тому для миколаївців це можливість познайомитися з новими рідкісними видами тварин, доторкнутися до невеликого, але дуже красивого куточку живої природи в нашому індустріальному, але теж дуже красивому місті.

- За 10 років МГЗ направив на поліпшення життя тварин 100 тис. доларів. Сподіваємося, що наша співпраця має хороші перспективи і з кожним роком буде зміцнюватися, – вважає директор зоопарку Володимир Топчій. – Мені приємно повідомити, що разом з металургами ми відкрили десяту експозицію пум або, як їх ще називають, кугуаром. У реконструйованому вольєрі житимуть дві сім’ї. Мало в яких зоопарках Європи збереглися ці тварини. Доводиться констатувати, що вони занесені до Червоної книги.
Володимир Топчій від усієї душі подякував колективу МГЗ за системну підтримку зоопарку і висловив сподівання, що наступного року за підтримки підприємства вдасться відреставрувати вольєри для снігових барсів.

This entry was posted in Корпоративна соціальна відповідальність. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий