Україна – душа й серце Європи

Джерело, читати все

Більше 30 років досліджую життя й творчість Гомера. Результати наукових винахідів викладені на моєму сайті «Гомер та Атлантида» і відкриті для обговорення. Сьогоднішні події в Україні змусили мене, випереджаючи визнання моїх досліджень, написати цю статтю. Після відвідування Евромайдана в Києві, экс голова Європарламенту Єжі Бузек помітив, що «серце Європи зараз б’ється в Україні». І це є правдою, Україна територіально розташована в центрі Європи. Але, я хочу сказати світовому співтовариству про те, що Україна є душею Європи. Створення Євросоюзу й прагнення України вступити в нього – це циклічне повернення до Атлантичної сторінки історії Європи через 3460 років.


Трипільська археологічна культура IV—III тис. до н. е. була розташована в Дунайсько-Дніпровському міжріччі Румунії та України. На зміну трипільцям прийшла Егейська цивілізація (крито-мікенська культура) — загальна назва цивілізацій бронзового віку в 3000—1000 рр. до н. е. на островах Егейського моря, Кріті, у материковій Греції та Малої Азії. Але, ці свідчення не зовсім точні, тому що теріториально охоплюють лише частину даної культури.

Насправді Егейську цивілізацію варто перейменувати в Атлантичну й включити в неї Чорне море й Північне Причорномор’я. Фактично це була перша Європейська держава, об’єднана розвиненими корабельними зв’язками, якою керували кіммерійці-Атланти. Гераклові стовпи розташовувалися в Босфорі. Атлантида знаходилася в Криму (в районі Євпаторії), загинула від гігантської хвилі цунамі й землетруса після вибуху вулкана Санторін в 1447 р. до н.е. З’ясувалося, що рід кіммерійця Таргітая, його сина Арістея Проконнеського (Арпоксая), праправнука Гомера і його синів, Скіфа й Анахарсіса, були нащадками Атлантів. Ці перекази передавалися з покоління в покоління. Крім того, Гомер 7 років у Єгипті збирав відомості про Атлантиду. Гомер повідомляє, що жерці попередили про катастрофу за 4 дні, і 10 знатних родин на 10 кораблях покинули Атлантиду. Вони заснували місто, яке Гомер в «Одіссеї» назвав Алібантом («Філа покійних») і через те у ньому розмістив Аїд. Нині місто Алібант розкопане археологами в місті Миколаєві (Україна) і, як археологічний пам’ятник XIII-IX вв. до н.е., одержало назву по місцю його розташування «Дикий Сад». Пам’ятаючи про своїх предків Атлантів, кіммерійський цар Таргітай привів своє плем’я до мертвого Алібанту й поруч заснував 7 серпня 753 р. до н.е. три міста (в Миколаєві): Ольвію-1, Борей (Бористен) та Нісон.
……..

Зв’язок західної Європи з державами й народами, що розташовувалися на території нинішньої України, ніколи не переривався. Відповідно до давньоруського літопису «Повісті минулих літ» Київ був заснований в V в. н.е. трьома братами Києм, Щеком, Хоривом і сестрою Либіддю. Навіть побіжний погляд на три перших імені наводить на думку про те, що їхні імена були епонімами трьох народів, що заснували місто: Кий – скіфів, Щек – чеxів, а Хорив – хорватів. Либідь – чисто слов’янське ім’я й персоніфікувало цей північний народ, скіфи були південним народом. Київська Русь, як держава, виникла на території двох племен деревлян і полян в VII-VIII вв. Її заснування в 862 р. пов’язують із ім’ям варяга Рюрика. З моїх досліджень «Слова о полку Ігоревім» з’ясувалося, що Рюрик не був іноземцем, тому що народився в місті Турові 25 березня 816 р. Батьком його був Тур, візантієць царського роду, а матір’ю – слов’янка Валентина Ігорівна, дочка князя Ігоря Давидовича. Київська Русь перебувала в династичних зв’язках з такими країнами Європи, як Франція, Угорщина, Польща, Німеччина, Норвегія, Візантія.
……
Джерело, читати все

This entry was posted in Європейська інтеграція, Актуально, Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий