«Муза» відкриває двері для творчих миколаївців

У представництві Центру соціальних програм РУСАЛу в Україні відбулося перше засідання літературного творчого об’єднання «Муза». Його мета – підняти естетичний рівень молоді, дати можливість самовираження у творчості. У планах учасників – знайомство з літературними новинками, майстер-класи письменників і поетів Миколаєва.
Натхненником створення творчого об’єднання став співробітник проммайданчика МГЗ Геннадій Борисов. Нещодавно він презентував городянам свою книгу «Мале зібрання творів», створену разом з художником Олексієм Маркітаном. Його ідею підтримала молодіжна рада проммайданчика МГЗ.


- На МГЗ працює багато творчих людей, які цінують гарну літературу, – каже співробітник проммайданчика МГЗ, куратор творчого об’єднання «Муза» Геннадій Борисов. – Ми хотіли б залучити до нашого літературного об’єднання тих миколаївців, які люблять творчість, створюють свої твори і готові поділитися ними з оточуючими. Ці зустрічі мають приносити духовне задоволення, зміцнення естетичних цінностей.

На першу зустріч організатори запросили поета, співорганізатора відкритого Всеукраїнського поетичного фестивалю «Ватерлінія», голову Миколаївської обласної організації конгресу літераторів України Олексія Торохова. Він поділився з молоддю секретами майстерності, розповів про важливість натхнення в роботі і, звичайно, продекламував свої вірші.


- Я дуже рада створенню такого об’єднання у нашому місті. Тут я можу декламувати свої вірші, отримати оцінку своєї творчості, корисну пораду, як більш глибоко розкрити порушені теми, виправити помилки, підвищити свою майстерність, – говорить представник студентського магістрату Яна Коваленко. – Сподіваюся, на цих зустрічах я отримаю підтримку на початку свого творчого шляху. Обов’язково буду відвідувати такі зустрічі, і наступного разу прийду з друзями.

- Я радий, що ідея створення творчого об’єднання втілилася в життя, – вважає представник молодіжної ради МГЗ Дмитро Горбачов. – Тут сьогодні в теплій, дружній обстановці зібралися однодумці. Хотілося, щоб з часом їх кількість тільки зростала. Коли починаєш робити перші кроки у творчому напрямку, дуже важлива конструктивна критика та підтримка оточуючих. Завдяки зауваженням фахівців і постійному самовдосконаленню, я вважаю, можна створити справжній літературний шедевр.

Стати учасником творчого об’єднання «Муза» може кожен миколаївець. Зустрічі небайдужих до поезії будуть проходити раз на два тижні в представництві Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий