Україна — єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи.

Рада Європи святкувала однойменне свято у день свого заснування 5 травня 1949 р. до 1964 р. Європейський Союз затвердив 9 травня як День Європи на саміті в Мілані 1985 р., вирішивши увічнити день проголошення Декларації Шумана. Також 9 травня вважається Днем народження Європейського Союзу.

БІЛЬШЕ ПРО ДНІ ЄВРОПИ У ЄС ЦЬОГО РОКУ:

http://eeas.europa.eu/eu-and-citizens/europeday/2014_intro_en.htm

What’s happening this year?

Open Doors in Strasbourg: 4 May 2014
Open Doors in Luxembourg, 10 May 2014
Open Doors in Brussels: 17 May 2014
Europe Day activities across Europe
Europe Day activities around the globe

У своїй промові в Парижі 9 травня 1950 року, міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман, виклав свою ідею щодо нової форми політичної співпраці в Європі, яка б дозволила зробити війни між народами Європи немислимою. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС як політичної сили.

Традиційно протягом офіційного відкриття святкування Дня Європи, відбуваються зустрічі послів держав-членів ЄС із представниками органів місцевої влади, студентами та викладачами місцевих університетів, представників неурядових та громадських організацій, засобів масової інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Маастрихтський договір (Maastricht Treaty) також відомий, як Договір про Європейський Союз (Договір про ЄС, ДЄС) проклав шлях до поглиблення європейської інтеграції, зокрема, через внесення до Римського договору Економічного та монетарного союзу. ДЄС запровадив також наз­ву “Європейський Союз”; останній об’єднав наднаціональну Спільноту і два міждержавних “ стовпи” політичної співпраці: спільну зовнішню та безпекову політику і співпрацю в галузі правосуддя та внутрішніх справ. Крім того, ДЄС запровадив посаду європейського омбудсмена, Комітет реґіонів, процедуру спільного ухвалювання рішень, а також розширив сферу застосування процедури голосування кваліфікованою більшістю. Підписаний в Маастрихті 7 лютого 1992 року, ДЄС набрав чинності 1 листопада 1993 року. Ратифікація Договору про ЄС наразилася на значні перешкоди в деяких країнах Союзу. Зокрема, референдум у Данії 1992 року відкинув її; лише повторний референдум наступного року відкрив шлях до ратифікації ДЄС.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР

#EU4UKR

Маєте свої цікаві новини про ЄС? Хочете ними ділитися з нами? Додавайте хаштег “#EU4UKR” до своїх повідомлень у соціальних мережах (ВК, Фейсбук, Твітер та інших) – і наша комана знайде їх. Ділиться цікавими новинами про участь молоді у житті громад, про розвиток міст і регіонів, про любов та дружбу – про все що ви важаєте європейським та необхідим Україні! Ніхто окрім нас!
Copyright © 2014 EUROPEAN CHOICE, All rights reserved.
Дакуємо за участь у проектах ЄВРОПЕЙСЬКОГО ВИБОРУ!

Our mailing address is:
EUROPEAN CHOICE
UKRAINE, KREMENCHUG, KVARTAL 101
KREMENCHUG 39601
Ukraine

This entry was posted in Європейська інтеграція, Актуально. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий