НА МИКОЛАЇВЩИНІ РОЗПОЧАЛОСЯ ОБГОВОРЕННЯ ОЧІКУВАНОГО ВПЛИВУ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ З ЄС НА АГРОПРОМИСЛОВИЙ СЕКТОР

Аграрії Миколаївщини поки що з побоюванням очікують змін у сільському господарстві, які можуть статися внаслідок впровадження в дію положень Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Стурбованість з цього приводу вони висловили під час першого із серії публічних заходів в Миколаївській області, який відбувся у Жовтневому районі 12 травня 2014 року.
Учасники заходу, а це виробники та переробники

сільськогосподарської продукції, представники агропромислових підприємств, дослідних станцій, державні службовці та представники місцевого самоврядування розуміють, що вони мають бути готовими до певних труднощів на початковому етапі імплементації Угоди про асоціацію, водночас сподіваються, що підтримка держави допоможе їм уникнути значних проблем у перехідний період. До того ж їм цікаві конкретні часові рамки змін та їх результативність.

Як зазначали експерти проекту, науковці Михайло Селінний та Володимир Бойко, Україна має перейти на ті самі важелі регулювання цін та квот на сільськогосподарську продукцію, які діють в ЄС. Це допоможе уникнути коливання цін в агропромисловому секторі України, яке спостерігається сьогодні.
Протягом тижня на Миколаївщині заплановано проведення ще чотирьох подібних заходів на тему «Очікуваний вплив угоди про асоціацію й посилену зону вільної торгівлі України з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Миколаївської області»: у Баштанському, Очаківському, Вознесенському та Миколаївському районах. Їх організаторами є Сіверський інститут регіональних досліджень спільно з Чернігівським та Миколаївським центрами перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за підтримки МФ «Відродження».

Дослідження здійснено групою експертів в рамках проекту «Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіону», що реалізується громадською організацією «Сіверський інститут регіональних досліджень» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження».

This entry was posted in Європейська інтеграція, Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий