Миколаїв: емоційне перезавантаження

Джерело: http://www.day.kiev.ua/uk/article/cuspilstvo/mikolayiv-emociyne-perezavantazhennya

Дні «Дня» в прифронтовому місті: враження, обговорення та… «всепоглинаюча своя правда»

У Миколаївському краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми» (вул. Набережна, 29) майже тиждень триває експозиція кращих світлин XV Міжнародного фотоконкурсу газети «День». Після відкриття виставки 26 червня в залах музею щодня людно. «Приходять переважно молодь і сім’ї з дітьми, — зазначає працівниця музею Любов Ощип. — Люди довгенько прогулюються залами, іноді «застигають» перед фотографіями. Але виходять переважно з усмішками, обговорюють побачене і голосують за кращу роботу». Нагадаємо, «День» привіз до Миколаєва 160 світлин від авторів із усієї України. Ці роботи було визнано кращими за результатами попереднього Фотоконкурсу «День-2013». Роботи представлено в різних рубриках: «Світ очима дітей», «Життя як воно є», «Особистості», «Український світ». Окремий розділ присвячено подіям Євромайдану.


— Для мене Україна крізь призму газети «День» завжди уявляється відкритою, доступною і правдивою. Сьогодні, на тлі ворожої пропаганди, своя правда повинна бути всепоглинаючою, — ділиться враженнями голова Миколаївської обласної ради Тарас КРЕМІНЬ. — Знаково, що відкриття фотовиставки ознаменувалося літнім дощем. Ми повинні очистити не тільки наші вулиці, а й душі, свої внутрішні храми. А ще — оновити суто людське ставлення до наших проблем. Сьогодні в Україні війна, гинуть люди. Та, разом з тим, ми прагнемо жити не в пітьмі, а у світлі дня. Тому дуже приємно, що Дні «Дня» розпочалися в Миколаєві. Я знаю, що вони подарують нашим людям більше надії, віри в себе і свою державу. На виставці мені особисто дуже болюча тема Майдану. Там було багато миколаївців.


Ми теж надзвичайно складно утримували протистояння у своєму місті: з міліцією, владою, а потім — і з сепаратистами. Між нами було багато перепон: ідеологічні, політичні, релігійні. Але нині я відчуваю консолідацію, порозуміння. Українці — сильні. Якраз це й демонструють правдиві сюжети на фотографіях. Я зичу великих успіхів колективу газети «День» і особисто Ларисі Івшиній. Вона робить неоціненну справу не тільки для нас, а й для всієї країни, для майбутніх поколінь.

Читати все: http://www.day.kiev.ua/uk/article/cuspilstvo/mikolayiv-emociyne-perezavantazhennya

This entry was posted in Новини, Події and tagged , , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий