Компанія РУСАЛ профінансує реалізацію 14 соціальних проектів-переможців грантового конкурсу «Територія РУСАЛу-2014»

У великому залі МГЗ нагородили переможців грантового конкурсу «Територія РУСАЛу-2014». Тут зібралися автори 14 кращих проектних заявок, поданих на конкурс. Проекти-переможці були відібрані експертною радою, до складу якої увійшли представники органів влади, місцевого самоврядування, співробітники компанії РУСАЛ, а також сторонні експерти у сфері благодійності.


- Ідеї цих людей є соціально значущими для міської та обласної громади, – говорить директор представництва ЦСП РУСАЛу в Україні Олена Ожема. – Завдяки цілеспрямованості переможців та фінансовій підтримці компанії РУСАЛ в Миколаєві з’являться нові рекреаційні зони, місця для відпочинку і занять спортом, будуть реконструйовані культурні, соціальні об’єкти і багато іншого.


- Наше завдання – підвищити соціальну активність городян, виявити і допомогти вирішити проблеми, які турбують людей у конкретному мікрорайоні, дворі або селі, – вважає генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Ми даємо людям можливість поліпшити свій рівень життя. Будь-яка людина, будь-яка громадська організація можуть виграти грант, представивши і обґрунтувавши експертному комітету доцільність і важливість своєї ідеї.

Цього року переможці конкурсу «Територія РУСАЛу-2014» отримали для втілення в життя своїх ідей від 25 тис. грн. до 150 тис. грн.
Сукупний внесок соціальних інвестицій у реалізацію проектів склав майже 1,7 млн. грн.


Після підписання договорів переможці візьмуть участь у семінарах з управління проектами, і з середини липня почнуть реалізацію своїх ідей. Адміністрування та організаційний супровід програми «Територія РУСАЛу-2014» здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу.

Проекти-переможці:

Проект «Чарівний світ театру», Лиманівський дитячий садок «Струмочок»
Суть проекту: створення на базі Лиманівського дитячого садка театрального гуртка з метою розкриття духовного і творчого потенціалу дітей та розвитку їх соціально-особистісних і творчих здібностей. Проведення фестивалів та концертних програм за участю дітей і батьків для згуртування сім’ї, популяризації сімейних цінностей.

Проект «Спорт – здоров’я, спорт – це сила, что Дає всім дітям крила!», Лупаревскій дитячий садок «Золота рибка», Лиманівська сільрада

Суть проекту: реконструкція спортивної зали, розташованої в дитячому садку, для занять дітей спортом у спеціально обладнаному приміщенні, особливо в осінньо-зимовий період. Також використання даного спортзалу для проведення масових свят та концертів.

Проект «Ми – одна сім’я», Миколаївський обласний краєзнавчий музей
Суть проекту: формування толерантного світогляду у дітей, юнацтва, молоді м. Миколаєва та Жовтневого р-ну області. Проведення виїзних лекцій та майстер-класів в школах Жовтневого і Корабельного районів, створення віртуальної екскурсії по краєзнавчому музею, організація вікторини «Національний вернісаж» та проведення настільної гри «Миколаєву – 225 років».

Проект «Фехтування – мистецтво і засіб виховання», СДЮШОР з фехтування
Суть проекту: популяризація здорового та активного способу життя дітей та молоді Корабельного району, створення сприятливих умов для успішного і динамічного розвитку унікального виду спорту – фехтування. Реалізація проекту дасть можливість залучити дітей до заняття цим видом спорту і навчить вести здоровий і активний спосіб життя.

Проект «Вчимося, граючи», Жовтневий районний Будинок культури
Суть проекту: створення умов для розвитку творчого, життєвого потенціалу дітей, формування активної громадянської позиції дітей та підлітків, вдосконалення якості дозвілля дітей та підлітків Жовтневого і Корабельного районів. В рамках проекту планується створення унікального в місті театру ростових ляльок, завдяки якому діти зможуть більш ефективно засвоювати подану їм інформацію і будуть залучені до театралізовано-пізнавальних вистав.

Проект «Ми – за здоровий спосіб життя!», Шевченківська загальноосвітня школа-інтернат I-II ст. Жовтневого р-ну Миколаївської області
Суть проекту: розвиток здорового способу життя дітей, організація масових спортивних змагань, фестивалів і свят, залучення в спорт дітей, молоді та старшого покоління. Створення умов для роботи гуртків спортивного спрямування для різних дитячих вікових категорій.

Проект «Культурне надбання – майбутньому поколінню», Галіціновскій сільський клуб, Галіціновскій сільська рада
Суть проекту: реконструкція клубу села Галицинове, який є місцем, де збираються всі односельці під час масових свят. Завдяки реалізації даного проекту покращиться культурне і духовне життя населення, села, вдасться об’єднати городян, відродити традиції.

Проект «Розвиток містечка спорту «Корабельний», дитячо-юнацький спортивний оздоровчий комплекс Корабельного району
Суть проекту: залучення дітей та молоді до занять фізкультурою і спортом шляхом установки комплексу вуличних тренажерів, займатися на яких зможуть всі бажаючі.

Проект благоустрою території Жовтневої ЦРЛ «Зелений шум», Жовтневая центральна районна лікарня
Суть проекту: для хворих, відвідувачів і медперсоналу буде проведено благоустрій території лікарні, планується установка нових лавок, урн, висадка декоративних рослин.

Проект «Мотузковий парк в Корабельному районі», ГО «Миколаївський молодіжний муніципалітет»
Суть проекту: проект передбачає монтаж і функціонування мотузкового парку та скалодрому (дерев’яні щити, що імітують скельний рельєф) в Корабельному р-ні у вигляді організації спортивних майданчиків, туристичних трас, підвісних мотузкових переходів між деревами для проведення масових спортивних та туристичних молодіжних та дитячих заходів, систематичних занять спортом і туризмом. Всі заходи будуть спрямовані на розвиток і популяризацію спорту, туризму й активного способу життя серед населення міста та області, залучення в спорт дітей та молоді, популяризацію активного сімейного та молодіжного дозвілля жителів Корабельного р-ну.

Проект «Театр – людям!», Миколаївський академічний художній російський драматичний театр
Суть проекту: реконструкція театральної сцени провідного театру в місті, центру культурного життя миколаївців, сцени, на якій щорічно проводиться Театральний фестиваль міжнародного Чорноморського клубу «Homo Ludens». Адже саме театр, якщо він справжній, здатний дати людині масу позитивних емоцій.

Проект «Будиночок для сніжного барса», комунальний заклад «Миколаївський зоопарк»
Суть проекту: проведення ремонтних робіт для поліпшення умов існування диких тварин, зокрема, малих кішок. Після реконструкції вольєр буде відповідати всім вимогам для утримання снігових барсів, яких зоопарк зможе отримати за програмою обміну.

Проект «Дендропарк в моєму районі», ППОП Корабельного району міста Миколаєва «Самозахист»
Суть проекту: благоустрій дендропарку в симетричному атріумно-перистильному стилі для комфортного відпочинку мешканців міста. Установка лавок, 8 прогулянкових доріжок, висадка зелених насаджень, створення місця для спокійного культурного сімейного відпочинку.

Проект «Парк дитячих атракціонів «Тарзанчік», комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Миколаївські парки»
Суть проекту: створення на території парку «Ліски» першого в м. Миколаєві спортивно-оздоровчого центру «Дитячий сітковий парк», організація дитячого дозвілля: залучення дітей до здорового, активного способу життя – розвиток спритності, сили волі і моральних якостей.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий