Планшети дітям-інвалідам в подарунок від колективу МГЗ

Шість учнів з особливими потребами в цьому році пішли в перший клас школи – інтернату №3 міста Миколаєва разом із звичайними дітьми в рамках програми спільного (інклюзивного) навчання. Для отримання ними знань в школі створені всі необхідні умови.

- У нас побудований пандус, створений кабінет соціальної реабілітації, щоб діти могли проходити там розвантаження, обладнані класи, – розповідає директор школи-інтернату №3 Лариса Кондратюк. – З дітьми працюють психолог, соціальний педагог, логопед. Але в силу здоров’я цим діткам складно тримати ручку, олівець, писати слова на папері, тому виникла необхідність використання нових технологій, щоб полегшити дітям начальний процес.

Допомогти першачкам у навчанні вирішив колектив МГЗ. Він подарував юним школярам легкі й компактні планшети, які вони зможуть використовувати для набору текстів, малювання на уроках і вдома.


- За допомогою цих планшетів у наших діток з’являється можливість виражати свої думки, – впевнена Тетяна Кравченко, мама дитини з особливими потребами. – Вони зможуть впевненіше робити домашнє завдання, демонструвати свої знання на уроках, а, значить, розвиватися. Ми дуже вдячні колективу МГЗ, компанії РУСАЛ за надану нашим діткам можливість самореалізації.


- Сподіваємося, що наш подарунок стане невеликим внеском у становлення інклюзивної програми навчання дітей, що прийнята в усьому світі, – говорить генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Хотілося б, щоб в Миколаєві з кожним роком збільшувалася кількість дітей, які беруть у ній участь. Адже це дасть їм можливість отримувати гарну освіту, мати гідну, цікаву роботу, бути гідними громадянами України.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий