Феномен «Самопоміч» в Україні

Зустрічі з представниками об’єднання «Самопоміч» на Відкритому майданчику «Новий Миколаїв» відбулись на Відкритому майданчику «Новий Миколаїв» 30-го вересня та 9-го жовтня

Гості 30-го вересня:
Єгор Соболєв
Альона Бабак
Олександр Данченко
Ярослав Маркевич
Павло Костенко
Олександр Романишин


Гості 9-го жовтня:
Андрій Садовий, Міський Голова Львова.
Ганна Гопко, номер 1 у списку Об’єднання «Самопоміч»
Віктор Кривенко
Андрій Журжій
Віктор Жило


Політична партія «Самопоміч» стала сенсацією позачергових парламентських виборів. Два місяці поспіль українські соціологи переконували нас, що до парламенту проходять п’ять партій, серед яких немає і сліду «Самопомочі».
Та реальне голосування 26 жовтня дало зовсім інший результат – «Самопоміч» впевнено посіла третє місце за кількістю набраних голосів. По Україні за неї проголосувало 11,0% виборців. Найбільша кількість прихильників «Самопомочі» з’явилася у столиці України – за партію віддали голоси 21,39% киян (2 місце після «БПП»)!


Відомий український політолог Володимир Фесенко зазначив, що перемога «Самопомочі» свідчить про те, що в Україні таки зберігся середній клас, який воліє бачити у парламенті дійсно нову партію європейського типу. Цілком логічно, що найбільший прошарок українського середнього класу вижив у часи режиму Януковича саме в Києві – звідси і такий високий результат «Самопомочі» у столиці.
Аналогічної думки дотримується значна кількість українських політологів. Ось як прокоментував ситуацію заступник директора Інституту соціології НАНУ Євген Головаха: «Что касается партии «Самопомич», то вся её пропаганда в последний месяц была сосредоточена на том, что должны прийти новые политические силы, которые не должны быть запятнаны прошлым. «Самопомич», с одной стороны, полностью соответствует этим требованиям». (ЛІГАбізнес).


Гендиректор КМІСу (Київський міжнародний інститут соціології) Володимир Паніотто так прокоментував успіх «Самопомочі»: «Для меня лично наиболее неожиданной стала «Самопомич». Судя по всему, партии, которые давно известны, накопили негативный рейтинг. Самый большой накопленный негативный рейтинг у Тимошенко. А «Самопомич», если мы спрашиваем, за кого бы вы никогда не проголосовали, показывает один из самых низких результатов. Она воспринимается как новая проевропейская политическая сила. Я думаю, это связано с желанием видеть в парламенте незапятнанные политические силы». (ЛІГАбізнес).

Допоможемо собі самі!
Слідкуйте за анонсами та читайте новини Відкритого майданчику на www.newnikolaev.com.ua і www.platforma.mk.ua.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий