Розпочався другий тур вікторини «Національний вернісаж» від Миколаївського краєзнавчого музею

В рамках реалізації проекту «Ми – одна сім’я», підтриманого ОК РУСАЛ, з вересня 2014 року в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї стартувала вікторина «Національний вернісаж». Згідно з положенням вікторини, термін проведення I тура- з 10 вересня по10 жовтня, форма проведення – заочна. Завдання виконувалися колективно. Учасники повинні були до 10 жовтня відповісти на питання з історії краю, які були опубліковані на сайті музею, і відправити відповіді за адресою: etnografia2014@yandex.ru.

Вже підведені підсумки першого туру. За їх результатами, у другий тур пройшли 28 шкільних команд міста та області. Оцінювалася правильність і повнота відповідей. Команди, що набрали більше 50% від максимальної кількості балів, пройшли в II тур. Інформацію про проходження до II туру учасники отримали електронною поштою. Капітани команд будуть запрошені в музей на презентацію віртуального туру для вручення дипломів та пам’ятних сувенірів.


Другий тур вікторини очно-заочний. Для того щоб відповісти на запитання цього туру, розроблена віртуальна екскурсія по залах Миколаївського обласного краєзнавчого музею. Вона розташована на сайті http://virtualmuseum.mk.ua/. Також можна самостійно відвідати музей і відповісти на питання вікторини. Всі завдання цього туру вікторини зашифровані в музейних експонатах. Відповіді на питання надсилаються на електронну адресу музею. Вони будуть оброблені експертною комісією, що складається із співробітників музею. Дев’ять команд-переможців будуть запрошені в третій тур вікторини, щоб визначити знавців історії рідного краю.


Власне сам віртуальний тур з’явився в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї, завдяки перемозі в конкурсі «Територія РУСАЛа- 2014».
Віртуальні тури – один з найефективніших і переконливих на даний момент способів надання заочної інформації, оскільки вони дозволяють здійснювати захоплюючі екскурсії і створюють у глядача повну ілюзію присутності. Справа в тому, що на відміну від відео або звичайної серії фотографій, віртуальний тур володіє інтерактивністю. Так, в ході подорожі можна наблизити або віддалити будь-який об’єкт, оглянутися навколо, детально розглянути окремі деталі інтер’єру, оглянути панораму здалеку, подивитися вгору-вниз, через активні зони переміститися з однієї панорами на іншу, наприклад, погуляти по окремих приміщеннях і т.п. І все це можна робити в потрібному темпі і в порядку, зручному відвідувачу.

Таким чином, можна обійти весь музей і навіть оглянути його зовні, – розповідає керівник проекту Марія Камінська. – Можна здійснити віртуальну подорож залами давньогрецької Ольвії, побачити інтер’єр української хати кінця ХІХ століття, помилуватися науково-дослідним судном «Академік Сергій Корольов», не покидаючи власної квартири.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий