Органи самоорганізації населення міста Вознесенськ презентували свою діяльність.

3 грудня 2014 року для голів квартальних та вуличних комітетів м. Вознесенська була презентована діяльність 3-х діючих, зареєстрованих органів самоорганізації населення – ОСН “Перлина Гаю”, ОСН “Лідер”, ОСН “Янтарний”.


Зустріч була присвячена Дню місцевого самоврядування, яке відзначають обласні, міські, сільські та селищні органи місцевого самоврядування, відповідно до Указу Президента від 2000 року.

Однією із презентованих організацій була ОСН «Перлина Гаю», яка була «першою ластівочкою» в м. Вознесенськ, зареєстрованою організацією 17 квітня 2012 року і діючою на території 5 мікрорайону «Пряме». За 2,5 роки свого існування присутні мали змогу дізнатись про реалізовані проекти і програми організації. Крім того,

Також ОСН презентував існуючи ініціативи. Так наприклад зараз ОСН займається розробкою програми соціально-економічного розвитку мікрорайону «Пряме» в рамках проекту «Сильна громада – Відповідальна влада!», який реалізується в рамках конкурсу малих грантів «Мікрогрантів для представницької (адвокаційної) діяльності ОСН в селах і містах Миколаївщини», організованого Миколаївською міською Громадською організацією «Фонд розвитку міста Миколаєва» та фінансованого за рахунок коштів Міжнародного фонду «Відродження».

Під час заходу, міський голова вручив грамоту голові ОСН «Лідер» – Володимиру Трандафілу, який працює недовгий час, до двох років, але вже проявив себе як активний, енергійний та не байдужий лідер.

Творчий та виконавчий потенціал ОСН «Лідер» складається із активних людей. Їм не байдужа доля мікрорайону. Всі активісти готові відстоювати свої права та захищати свою територію за допомогою проектів адвокасі, що направлені на підтримку та розвиток ОСН.

Взагалі у місті працює 92 вуличні та квартальні комітети, яким було донесено переваги та можливості Органів самоорганізації населення, які мають можливість залучати кошти громади, донорських організацій та інших організацій для вирішення проблемних питань своєї громади.

______________________________________________________________________________

Діяльність здійснюється в рамках проекту «Покращення діяльності органів самоорганізації населення» (ОСН) в селах і містах Миколаївщини» , що реалізував ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в партнерство з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та грантової підтримці МФ «Відродження» .

This entry was posted in Новини and tagged . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий