Нова сцена для Миколаївського театру

Колектив Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру взяв участь в грантовому конкурсі соціальних проектів «Територія РУСАЛу – 2014». Ставши одним з переможців, він отримав фінансування на реконструкцію планшета сцени.

- Якщо сам театр для глядача починається з вішалки, то спектакль – все-таки з виходу актора на сцену, – розповідає заступник художнього керівника p художньо-постановчої частини Валерій Дікштейн. – І ось тут в нас виникали складності. Планшет сцени з часом деформувався – перепади досягали кількох сантиметрів, покриття сцени, зроблене з брусів, почало розсипатися, почали з’являтися щілини.


- Актори, особливо дівчата у взутті на шпильках, спотикалися через ці нерівностей, каблуки провалювалися в щілини, – ділиться завідуюча літературно-драматургічним відділом театру, актриса Марина Васил’єва. – Бували випадки, коли актриси навіть падали на сцені. Все це не сприяло хорошій грі і залишало неприємні враження від вистави.

Завдяки виграному у РУСАЛу гранту вдалося провести ремонт покриття. 80 тисяч гривень виділив Миколаївський глиноземний завод, ще стільки ж за умовами конкурсу надав театр.


Особливо важливо, зазначають актори, що реконструкція була проведена до початку міжнародного фестивалю Homoludens, і всі гості, що приїхали не лише з України, а й з-за кордону, залишилися задоволені сценічним майданчиком Миколаївського театру і від заходу в них залишились лише позитивні емоції.

- Від імені колективу театру та глядачів висловлюю подяку колективу МГЗ, – сказав художній керівник Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Микола Кравченко. – Тим людям, які допомагають підтримувати миколаївське мистецтво. Наша нова сцена – це результат їхнього піклування.

This entry was posted in Корпоративна соціальна відповідальність. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий