У Миколаєві триває проект «Плануй сім’ю відповідально».

У 2015 році успішно продовжить свою діяльність проект «Плануй сім’я ю відповідально» Миколаївського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД». Метою проекту є покращення доступу репродуктивного населення та молоді в Миколаєві до послуг з репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, профілактика незапланованої вагітності та інфекцій, що передаються статевим шляхом.

З досвіду роботи волонтером у програмі «Плануй сім’я ю відповідально» у 2014 році я, психолог Олеся Ольшевська можу сказати, що сучасна молодь дуже зацікавлена у збереженні свого здоров’я, потребує інформацію про репродуктивне здоров’я та методах контрацепції, та з задоволенням приймають участь у заходах , які проводять спеціалісти проекту.

У рамках проекту у м.. Миколаєв планується проведення ряду інформаційно-просвітницьких заходів які включають інтерактивні заняття, дискусії, лекції, масові акції , робота з населенням області, візити-екскурсії з молоддю в медичні установи, які працюють з питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, під час яких бажаючі зможуть дізнатися більше про методи планування сім’ї, своє репродуктивне здоров’я та те, як його зберегти. Репродуктивне здоров’я – це не просто відсутність хвороб або порушень функцій людського організму, що відповідають за відтворення, це цілий комплекс факторів – фізичне, розумове, соціальне благополуччя людини.

Сім’я – це основа суспільства, колиска загальнолюдських цінностей, запорука продовження роду і виховання дітей. І тому сім’я обов’язково повинна бути здоровою і знаходитися у безпеці.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий