Відбувся фінал вікторини «Національний вернісаж» від краєзнавчого музею

Цього року Миколаївський обласний краєзнавчий музей став переможцем у конкурсі соціальних проектів «Територія РУСАЛу – 2014». Це вже не перша перемога в подібному конкурсі. Але кожен раз співробітники музею намагаються зробити програму більш цікавою і насиченою. Так і зараз в рамках проекту була створена віртуальна екскурсія по краєзнавчому музею, проведена музейно-освітня програма «Калейдоскоп національних культур Миколаївщини». Для шкільних команд міста та області була організована вікторина «Національний вернісаж».


Вікторина «Національний вернісаж» проходила з вересня по грудень 2014 року. Проводилась вона серед шкільних команд міста та області. Перший тур вікторини був заочний – учасники надсилали листи з відповідями на електронну адресу музею. Другий тур був очно-заочним – команди повинні були прийти в музей і відповісти на питання, зашифровані в його експонатах, або подивитися віртуальну екскурсію. Учасниками вікторини стали більше 280 школярів 7-9 класів. Втім, до фіналу дійшли тільки самі ерудовані.


Переможці перших двох турів зібралися в стінах музею, щоб визначити знавців історії рідного краю. Спеціально для цього була розроблена настільна гра «Миколаєву – 225 років».
Команди, кидаючи кубики, повинні були відповідати на питання про історію нашого регіону. Даючи правильну відповідь на питання учасники пересували свою фішку на карті на число, що випало на кубиках. При неправильній відповіді – залишалися на місці. Переможцем ставала та команда, чия фішка швидше за всіх опинялася на фініші.

В результаті запеклої боротьби 1-е місце посіли: Миколаївська загальноосвітня школа 1-3 ступеня № 3, Миколаївська загальноосвітня школа 1-3 ступеня № 29, Миколаївська загальноосвітня школа 1-2 ступеня № 64.


На 2-му місці: Миколаївська загальноосвітня школа 1-3 ступеня № 24, Миколаївський юридичний ліцей, Зеленогайська загальноосвітня школа 1-3 ступеня Жовтневого району Миколаївської області.

3-е місце посіли: Миколаївська загальноосвітня школа 1-3 ступеня № 14, Миколаївська загальноосвітня школа 1-3 ступеня № 19, Полігоновская загальноосвітня школа 1-3 ступеня Жовтневого району Миколаївської області.

Переможці нагороджені грамотами, альбомами від Миколаївського краєзнавчого музею та цінними призами від компанії РУСАЛ.
Для всіх без винятку учасників вікторини були підготовлені дипломи.

І найсмачніший подарунок від компанії РУСАЛ – святковий торт – очікував переможців та учасників вікторини після нагородження.

- Завдяки перемозі у конкурсі соціальних проектів програми «Територія РУСАЛу», вдалося втілити давню мрію всіх наших співробітників і мешканців міста Миколаєва – створити віртуальний тур залами музею, – розповідає керівник проекту Марія Камінська. – І тепер, не покидаючи власної квартири, можна зробити подорож залами давньогрецької Ольвії, побачити інтер’єр української хати кінця ХІХ століття, помилуватися науково-дослідним судном «Академік Сергій Корольов». Потрібно відзначити, що Миколаївський краєзнавчий музей став першим на півдні України, який створив подібну віртуальну екскурсію.

- Завдяки проекту «Ми – одна сім’я» від краєзнавчого музею, вдалося познайомити школярів із віддалених сіл з експозиціями закладу культури, – розповідає директор представництва Центр соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. – Музейні працівники відвідали сільські школи Жовтневого району і показали дітям віртуальну екскурсію по музею. Разом з майстрами Миколаївського відділення Національної спілки майстрів народного мистецтва України вони провели майстер-класи, які розповідають про найбільш характерні ремесла і промисли народів, що проживають в нашому регіоні.

Ми дякуємо всім, хто брав участь у наших заходах, хто надавав допомогу та підтримку, хто разом з нами відчував себе великою, дружною і міцною сім’єю. Адже всі ми – жителі Миколаївщини – одна сім’я!

This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий