«Мінливе і вічне слово поезії»

Ось і настав довгоочікуваний весняний місяць – березень. Не даремно для святкування чудового, романтичного свята поезії обрано саме цей місяць. Адже, березень уособлює початок весни, відродження і пробудження природи після зимового сну. Це час, коли співає серце, а на папір лягають найпотаємніші рядкі.

До Всесвітнього дня поезії, який відзначається щорічно 21 березня, у день весняного рівнодення, у Миколаївської обласної наукової бібліотеці ім. О. Гмирьова відбувся поетичний вернісаж «Золоті зерна поезії».

Цей захід пройшов у рамках постійно діючої акції «Територія творчого спілкування», яку започаткувала бібліотека з 2009 року. Провів його відділ документів і наукових розвідок з питань краєзнавства. У ньому прийняли участь члени літературних об’єднань Миколаївщини, творча інтелігенція області, журналісти, юні філологи та бібліотекари Миколаївського вищого училища культури.

В історії Миколаївщини було і є багато чудових людей. Наш край богат на таланти – письменникiв, поєтiв, якi щиро дарують своє натхнення південному краю України. Їх імена відомі майже у всьому світі. Це – і Емiль Январьов, Валерій Бойченко, Анатолій Поперечний, Микола Вінграновський, Марк Лисянський, Павло Глазовий, Дмитро Кремінь, В’ячеслав Качурін, Олександр Сичьов, Катерина Голубкова та багато інших вже відомих та молодих поетів.

Почесними гостями заходу були Валерій Фальов, Валентина Мітіна, Наталія Бабіна, Валентина Карпуніна, Леонід Собковський, а також, що особливо приємно, член громадської організації «Земляцтво Миколаївщина» – Наталя Волошко, яка народилася у Нової Одеси, а сьогодні проживає в Києві.

Під час заходу поети Миколаївщини мали змогу ознайомити гостей зі своїми новими та улюбленими поетичними творами, піснями, присвяченими весні, добру, миру, жінкам, поспілкуватися з шанувальниками поетичного слова. Ті, кто ще тільки почав писати, мали чудову змогу прочитали свої вірші, які могли почути та оцініти вже відомі майстри слова. До уваги учасників була представлена виставка «Відкрий для себе чарівний світ поезії!» творчості миколаївських поетів, яка відкрила для користувачів бібліотеки багато нових та вже забутих імен.

У всі часи в суспільстві поезія займала особливе місце. У поезії шукали красу почуттів та світу. Дякуємо усім, хто надав можливість прикоснутися до вічного та прекрасного, надихнув жити та творити.

Тасинкевич М.

This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий