МГЗ продовжує інвестувати в регіон.

Генеральний директор Миколаївського глиноземного заводу Дмитро Мирний підписав програми соціального партнерства з трьома соціально-культурними установами Миколаєва: зоопарком, обласним музеєм ім. В.Верещагіна і Академічним Художнім російським драматичним театром.

– Компанія РУСАЛ протягом багатьох років надає підтримку цим установам культури, – розповідає генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Хочеться, щоб наші діти, онуки, правнуки побачили шедеври музею, змогли не по картинках впізнавати рідкісних тварин і насолоджуватися чудовими театральними виставами. Щоб це залишалося не просто мрією, ми вже багато років фінансуємо реставрацію шедеврів, будівництво нових вольєрів і надаємо допомогу в постановці спектаклів.


- З 2001 року ми спільно з МГЗ реалізуємо програму «Відродження шедеврів», – зазначає директор Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В. Верещагіна Сергій Росляков. – В рамках цієї співпраці за допомогою металургів відреставровані 14 шедеврів світового живопису. Аналогів цій програмі немає ні у нас в країні, ні за кордоном. Цього року, завдяки фінансовій підтримці колективу МГЗ, «друге життя» отримає полотно видатного російського художника-мариніста, друга В.В. Верещагіна – Олексія Петровича Боголюбова, яке називається «Венеція». У музей картина надійшла з Імператорської Академії мистецтв в 1914 р. Вона є «старожилом» музею.

Також планується відновити роботу Леонідаса Інглезі «Поле». Картина надійшла в музей з Франції в 2012 р., як дарунок нащадків художника. Вона належить пензлю відомого миколаївського художника, одного із засновників музею ім. В.В. Верещагіна. Робіт Інглезі залишилося дуже мало. Вважають, що в роки революції 1917 р всю спадщину художника вивезли за кордон.

Третьою відреставрованої картиною стане полотно «Кучер». Воно належить пензлю видатного художника-іполога Миколи Сверчкова. Його роботи прикрашають кращі європейські музеї.

- Тільки за останні чотири роки спільної роботи РУСАЛу та Миколаївського Академічного Художнього російського драматичного театру було випущено близько десятка вистав, – розповідає керівник літературно-драматичної частини Миколаївського російського драматичного театру Марина Васил’єва. – Окремо хочеться відзначити той факт, що цього року театр не закрився на довгостроковий ремонт завдяки тому, що саме компанія РУСАЛ допомогла відремонтувати сценічний майданчик, який перебувала в жалюгідному стані. Завдяки програмі соціального партнерства з МГЗ російський драматичний театр зможе поліпшити свою технічну базу для того, щоб випускати ще більш якісні спектаклі.

– Разом з МГЗ ми співпрацюємо вже 15 років і за цей час побудували «Страусове подвір’я», «Дєдову хату», «Будинок для Такін», «Вольєри для сніжних барсів» (до речі, їх ми плануємо привезти до Миколаєва до 8-9 травня ) та багато інших об’єктів, які дуже популярні серед наших городян, – говорить директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій. – Цього року за допомогою металургійного гіганта ми плануємо відреставрувати вольєри для вовків і гієн. Для нас дуже важливо, що завод, незважаючи на всі складнощі, які переживає металургійна галузь, знаходить можливості для підтримки культурних установ міста та області

This entry was posted in Корпоративна соціальна відповідальність, Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий