МГЗ – Жовтневий район: взаємовигідний діалог

Миколаївський глиноземний завод компанії РУСАЛ підписав програму соцпартнерства з громадами трьох навколишніх сіл Жовтневого району.
МГЗ вже шостий рік поспіль підписує таку програму. Її основне призначення – поліпшення інфраструктури і життя населення, вирішення соціальних питань. У 2015 році в навколишні села інвестували 750 тис. грн, цього року – 960 тис. грн.

- Жовтневий район, на мій погляд, – наочний приклад конкретних справ місцевих громад та бізнесу в рамках соціального партнерства, – говорить генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Вдалі практики в Прибузькому, Галицинове, Лиманах стимулюють наше прагнення розвивати цей напрямок і в майбутньому. Ми переконалися, що наша причетність, підтримка, взаємодія з сільськими громадами позитивно впливають на поліпшення якості життя земляків. Важливість результату і в тому, що стався перелом у настрої місцевих жителів, змінилося їхнє ставлення до свого життєвого середовища, вони зацікавлені в позитивних змінах, адже наочно бачать вирішення конкретних проблем через спільні проекти соціального спрямування. Сьогодні про соцпартнерство ми можемо говорити вже, як про суспільний тренд.

- Бюджетних коштів регіону на рішення наших проблем, на жаль, не вистачає. Тому найважливішим додатковим ресурсом стає співпраця з підприємствами в рамках соціальних програм, – говорить голова Лиманівської сільської ради Наталя Панаший. – Звичайно, нам імпонує прагнення металургів спільно з сільськими громадами ефективно вирішувати нагальні проблеми в соціальній сфері. І судячи з результатів, спільними зусиллями у нас це виходить добре.

- Багаторічна співпраця МГЗ з місцевою громадою – це вже не разові акції, а довгострокові ефективні програми, – говорить директор представництва Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема – МГЗ не тільки активно взаємодіє з місцевою громадою, щоб допомогти їй вирішити актуальні проблеми, а й демонструє необхідність створення партнерських взаємовідносин для залучення більшого кола учасників проектів на території присутності.

This entry was posted in Корпоративна соціальна відповідальність. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий