Регіональна акція «Бібліотечні сутінки»

19 травня з 17.00 до 22.00 Миколаївська ОУНБ ім. О. Гмирьова запрошує городян та гостей міста відвідати різноманітні заходи, що відбудуться у рамках регіональної акції «Бібліотечні сутінки».

О 17.00 запрошуємо на творчий вечір музиканта та поетеси Марини Матвєєвої «Раз і назавжди: взаємодія поезії та музики». Увазі учасників пропонується презентація поетичної збірки «Однажды и навсегда» та демонстрація авторської методики щодо надихаючого впливу музики на людину «Музична підзарядка». За бажанням учасників можуть бути складені їхні музичні портрети.

О 17.30 у рамках ретроігротеки «Забуте старе: інтелектуальні ігри та забави минулого» буде наданий матеріал про історію старовинних ігор, що були популярні у ХІХ – на поч. ХХ ст. серед дітей та дорослих. Присутні дізнаються про модні салонні забави буриме, фанти, шаради, що створювали атмосферу невимушеності, жарту та надавали можливість гравцям продемонструвати швидку реакцію, вміння імпровізувати та римувати. Учасники матимуть змогу зіграти у настільні ігри наших предків, зокрема такі, як «Бирюльки», «Дивовижний мішечок», «Гусек», «Більбоке», скласти пазли. До уваги присутніх буде запропонована книжкова виставка «Ігри наших предків», де експонуватимуться періодичні видання ХІХ – поч. ХХ ст., на сторінках яких містяться загадки, шаради, ребуси.

О 18.00 відкриється ретроспективна експозиція «Речі з минулого», де будуть представлені цікаві речі початку та середини ХХ століття: перша радянська фототехніка, музичні інструменти, компаси та старовинні карти, речі домашнього вжитку. Усі експонати доповнюватимуться книгами даної тематики. Огляд виставки «Життя цікаве: 7 фактів з історії речей» ознайомить гостей із дивовижними та цікавими історіями винаходів минулого століття, неймовірними фактами про людей та їхні відкриття.

О 18.00 запрошуємо усіх до стилізованого куточку магії та фокусів, де проекція «зіркового неба» створить відповідну атмосферу фокус-шоу «У полоні ілюзій». До уваги гостей – книги про Нострадамуса, Вангу, Мессинга, Глобу, Джуну, відомих фокусників, а також демонстрація простих фокусів із числами, розіграшами та ін. Віщунка напророчить долю, Астролог розповість про минуле та майбутнє, а Гаррі Поттер проведе літературну вікторину.

О 18.30 у рамках бібліоміксу «Квітковий вернісаж» відбудуться презентації «Квітковий дивосвіт» та «Квітковий гороскоп», під час яких присутні ознайомляться з дивовижними квітами світу та дізнаються, які квітки є астрологічними символами знаків зодіаку. На майстер-класі «Квіткова феєрія» бажаючі опанують мистецтво в техніці цумамі канзаші (виготовлення квітів із атласних стрічок). Увазі присутніх буде запропонована книжкова експозиція «Квіти навколо нас».

О 18.30 розпочнеться подорож таємничим Миколаєвом, що має свої загадки – кожен його будинок, куточок пронизаний містикою, міфами, легендами, таємничими історіями. Розгадати ці таємниці та міфи допоможе детективний бестселер миколаївської письменниці, журналістки Є. Бардіної «КамOSвет», или Записка из таинственного прошлого». У рамках заходу відбудеться прем’єра бук-трейлеру, театралізоване дійство – інсценування уривку з книги, що підготували вихованці студії «Театр+». До уваги гостей – виставка робіт художника-ілюстратора книги С. Чебанової. Присутні здійснять подорож арт-виставкою, де герої книги представлені у паперових скульптурах. Для усіх, хто хоче більше дізнатися про історію Миколаєва, експонуватиметься книжкова виставка «Таємничий Миколаїв».

О 19.00 відкриється літературний салон «Вітаємо у книжковій оранжереї!», що запрошує усіх, хто бажає зануритися у чарівний світ яскраво-барвистій книжковій оранжереї. Гості бібліотеки зможуть насолодитися весняним ароматом, взявши участь у літературній вікторині «Квіткові» книги і не тільки», конкурсі «Найкращий літературний флорист», загадковій грі «Улюблена квітка літературного героя», фотосесії «Магія краси в бібліотеці», селфі-акції «Я отримав бібліо-королівський букет».

О 20.00 запрошуємо усіх, хто бажає попрактикуватися в розмовній англійській мові та перевірити свої сили на незвичайному, розширеному засіданні англійського розмовного клубу «Діалог» у форматі «Speed English» (швидка англійська). У драйвовій та дружній обстановці учасники засідання матимуть змогу взяти участь у динамічному обговоренні протягом 2 хвилин різноманітних питань англійською мовою з цікавими співрозмовниками, у тому числі з носіями мови, та зустріти нових друзів.

О 20.00 гостей очікує екскурс в історію. 10 травня 1933 р. на головній площі Берліна палало вогнище з книг. Що за книги горіли тієї травневої ночі? Хто наважився палити скарби людської мудрості? Чому? Відкрити ще одну сторінку історії допоможе презентація виставки книг «Повсталі з попелу», де представлені твори авторів, книги яких фашизм намагався знищити.

З 17.00 до 22.00 запрошуємо:

стати користувачами бібліотеки під час акції безоплатного запису;

відвідати найпотаємніші місця бібліотеки, взявши участь в оглядової екскурсії по ярусах книгосховища;

ознайомитися з найцікавішими та найоригінальнішими видання з фонду бібліотеки;

відібрати цікаві книги для домашнього читання з полиці буккросинга;

взяти участь у бліц-екскурсії «Бібліотека – калейдоскоп цікавих фактів»;

ознайомитися з можливостями інтерактивної дошки;

відвідати українську світлицю.

Завітайте до бібліотеки, де на вас чекатимуть позитивні емоції та гарний настрій!

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий