Університет банківської справи відкриває набір студентів на нову спеціальність «Кібербезпека»

В Університеті банківської справи, а саме у Харківському інституті УБС та Інституті банківських технологій та бізнесу (м. Київ), оголошено набір на нову спеціальність «Кібербезпека».

Цілком очевидно, що в сучасному світі, в якому дедалі більшу роль у житті, економіці та системі безпеки держави відіграють кіберпростір та інформаційні технології, не можна обійти увагою загрози, пов’язані із застосуванням високих технологій. В Україні найбільше від кібератак страждають впливові медіа, фінансові інститути та державні установи.

Головною особливістю нової спеціальності є те, що студенти отримають знання з програмування та комп’ютерної техніки, кібербезпеки, програмних та технічних методів захисту інформації, криптографії, правових та соціальних аспектів захисту інформації, систем та методів штучного інтелекту, а також менеджменту у сфері інформаційної безпеки.

Після закінчення навчання випускники спеціальності будуть займатися розробкою охоронних систем для різних комунікаційних мереж і електронних баз даних, тестувати та вдосконалювати власні та сторонні розробки для уникнення ризиків витоку відомостей, що становлять державну або комерційну таємницю, конфіденційну інформацію державних, недержавних установ та підприємств.

Нагадаємо, в Університеті банківської справи вже відкрито Центр досліджень та розробки, створена лабораторія дослідження уваги і поведінки людини. Завдяки підтримці шведської високотехнологічної компанії «Tobii» та проектам Tempus лабораторія була оснащена унікальним високотехнологічним обладнанням: портативним пристроєм – eye-tracker та мобільним – glasses (окуляри). Лабораторія проводить дослідження людино-машинної взаємодії та аудиту використання веб, мобільних і десктопних програмних додатків.

****

ДВНЗ «Університет банківської справи» – профільний вищий навчальний заклад України IV рівня акредитації, який готує фахівців для фінансово-кредитної сфери та підвищує їхню кваліфікацію. Університет банківської справи об’єднує чотири інститути у Харкові, Львові, Черкасах та Інститут банківських технологій та бізнесу у м. Києві.

Контактна особа:
Панченко Ольга
Прес-служба Університету банківської справи
тел.: +38(044) 425-02-06
E-mail: pres@ubs.edu.ua
URL: www.ubs.edu.ua

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий