Фестиваль короткометражного кіно „Громадський проектор”

У Миколаєві в концерт-хоі „Юність” пройшов Фестиваль короткометражного кіно „Громадський проектор” – українське кіно, яке показує ЗМІНИІІІІ.


Ось деякі УМОВИ УЧАСТІ У ФЕСТИВАЛІ
• У фестивалі могли взяти участь режисери з України, а також будь-які бажаючі жителі України, які мають необхідну техніку, обладнання та певні навички у зйомці короткометражного кіно.
• Організатор фестивалю – Інформаційне агентство «Українська медіа група». Фестиваль проходить при підтримці Благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього».
• У фестивалі могли брати участь фільми, зняті в період з 15 вересня 2015 року по 15 вересня 2016 року. У фільмах могли бути використаний кіноматеріал, знятий в більш ранній період і не власного виробництва, однак з обов’язковою умовою дотримання законодавства України про авторське право (позначення в стрічці авторства використаного матеріалу в разі наявності такого).
• Тривалість фільму не повинна перевищувати 10 хвилин. Один режисер або група режисерів могли подати на конкурс необмежену кількість фільмів.
• У фестивалі могли взяти участь як ігрові, так і документальні фільми. Оцінка фільмів відповідно відбувалася в двох номінаціях: «Документальне кіно» та «Ігрове кіно».
• Подані до участі в конкурсі фільми повинні відповідати тематиці конкурсу «Зміни».


Як бачимо умови конкурсу дуже демократичні. І такою ж була атмосфера в залі на самому показі кіно, яких організатори відібрали для демонстрації в кількості 25.

Три години бесперервного перегляду кіно було витримати важкувато, хотілося перерви на „кава-брейк”, або щось на зразок 5-хвилинної шкільної „переменки”, коли можна було б обміркувати побачене та обмінятися враженнями. Тоді такий перегляд не сприймався би як випробування на витривалість.


Дуже приємно , що наше місто відзначилось на цей раз не якимись кримінальними новинами, але дійсно видатною культурною подією майже загальнонаціонального маштабу, адже учасники та гості фестивалю були з різних куточків нашої країни.. Може, ЗМІНИІІІІІ вже почалися?

This entry was posted in Новини, Події and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий