Захід «Жива бібліотека»

Рада національних товариств Миколаївської області запрошує відвідати 23 березня захід «Жива бібліотека», який відбудеться з 10-30 до 12-00 у бібліотеці Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова (ауд. № 547) для студентів навчального закладу до Міжнародного дня боротьби з усіма формами расової дискримінації в рамках Європейського тижня протидії расизму 18 – 26 березня.

Проект «Жива бібліотека» – це спроба прочитати людину як книжку. Усі охочі матимуть змогу поспілкуватись із представниками різних культур, національностей, віросповідань та країн, щоб розвінчати або підтвердити свої стереотипи про них.
Мета заходу – створити діалог між різними категоріями людей, сконтактувати тих, хто не має можливості спілкуватись між собою у повсякденному житті. В українському суспільстві існує багато стереотипів про різноманітні групи людей, й, можливо, такі заходи зможуть поступово змінити ситуацію.

На полицях «Живої бібліотеки» будуть присутні такі «книжки»: грузини, євреї, вірмени, поляки, росіяни, роми, азербайджанці, чехи, німці та ін.

This entry was posted in Актуально. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий