Обговорення Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»

22 лютого відбулося чергове засідання Миколаївського міського екологічного клуба, який діє на базі Міського центру екологічної інформації та культури бібліотеки-філіалу №2 Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва.

Основним питанням порядку денного було обговорення Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Головний спеціаліст відділу екологічної експертизи Управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації Попкова Д.М., коротко розповіла про основні положення Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», який набув чинності 18.12.2017 року. Закон передбачає чітко встановлену процедуру та строки здійснення оцінки впливу на довкілля (надалі скорочено ОВД). Діана Миколаївна детально розповіла про саму процедуру ОВД. Інформацію та презентацію на дану тему, посилання на Єдиний реєстр та законодавчі документи з ОВД можна знайти на сайті Мінприроди України.

В.о. голови управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації Мац Д.А. продемонстрував сайт Мінприроди, та шлях до єдиного реєстру.

У Єдиному реєстрі можливо ознайомитись із відповідним законодавством, необхідними інформаційними та довідковими матеріалами щодо процедури оцінки впливу на довкілля. Також Дмитро Анатолійович відповідав на питання, які виникали у членів Клубу та присутніх.

На одному із наступних засідань було запропоновано винести тему, стосовно територій заповідного фонду, тому що на Миколаївщині з 2013 р. жодного нового гектара не заповідано.

Додаткова інформація за телефоном:
(0512) 34-60-44
e-mail: niklibrary2ekology@gmail.com,

http://www.niklib.com

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий