Конференція «Академічна доброчесність: практичний вимір»

11-12 квітня 2019 р., м.Київ

Проект сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP, Американські Ради з міжнародної освіти, компанія Unicheck, Національний університет «Києво-Могилянська академія» та за підтримки Міністерства освіти і науки України, запрошують на конференцію «Академічна доброчесність: практичний вимір», що відбудеться 11-12 квітня 2019 р. у м.Київ.

Ще у 2016 р. Українська бібліотечна асоціація започаткувала проект «Культура академічної доброчесності: роль бібліотек» за підтримки Посольства США в Україні. Ця діяльність є частиною загального проекту Сприяння академічній доброчесності в Україні, що його реалізують Американські ради з освіти за участі Міністерства освіти і науки України та за підтримки Посольства США в Україні.

Конференція має на меті узагальнити успішні практики української освітньої спільноти у питаннях академічної доброчесності та якості освіти, та проаналізувати, які стратегічні та практичні зміни варто здійснити для побудови якісно нової системи освіти України. Панельні дискусії та робота в окремих секціях дозволять предметно та детально обговорити напрацьовані матеріали та їх імплементацію у сферах середньої та вищої освіти, а також поспілкуватися з українськими та іноземними колегами для продуктивного обміну досвідом.

Konferentsiya

Місце проведення: Національний університет «Києво-Могилянська академія», м. Київ, вул. Григорія Сковороди, 2, корпус 1 (зала 1-217)

Організатори:

Американські Ради з міжнародної освіти
Проект сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP
Проект формування академічної доброчесності в школі – SAISS
Національний університет «Києво-Могилянська академія»
Компанія Unicheck
Конференція відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України та Посольства США в Україні

Міжнародні спікери конференції:

Тріша Бертрам Галлант, представниця наглядової ради Міжнародного центру академічної доброчесності (Канада, США)
Енн Доморад, старша керуюча закордонними представництвами та програмами Американських Рад з міжнародної освіти (США)
Девід Шмідт, Директор центру прикладної етики університету Ферфілд (США)
Ключові теми, запропоновані до обговорення:

Стан імплементації Закону України «Про освіту» у контексті розвитку культури академічної доброчесності та забезпечення якості освіти
Розвиток культури академічної доброчесності у закладах середньої освіти
Презентація та обговорення результатів дослідження рівня обізнаності та стану академічної доброчесності в університетах-учасниках Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP «Мотивація до навчання як визначальна умова академічної доброчесності»
Методичні рекомендації для закладів вищої освіти з підтримки академічної доброчесності
Результати фокус-групових досліджень батьків та вчителів, сфокусованих на темі особливостей освітнього процесу, які впливають на рівень академічної доброчесності у закладах середньої освіти України
Методичні та навчальні матеріали з академічної доброчесності для закладів середньої освіти
Упровадження сучасних програмних рішень для розвитку академічної культури, боротьби з академічним плагіатом та забезпечення якості освіти”

12 квітня з 15.00 до 15.45 відбудеться захід від Української бібліотечної асоціації:

Бібліотекарі як агенти змін в академічній спільноті

Учасники секції обговорять компетентності бібліотекарів як агентів змін, дізнаються про можливості підвищення кваліфікації з питань академічної доброчесності, поділяться досвідом формування культури академічної доброчесності у своїх бібліотеках та спільнотах

У рамках конференції відбудеться презентація спеціального видання міжнародного журналу SCS Journal «Academic Integrity in Transitional Societies», присвяченого академічній доброчесності як міждисциплінарному поняттю, що впливає не лише на розвиток освіти та її ціннісні орієнтири, але і на суспільство, котре опирається на систему етичних норм, цінностей та принципів, загалом. Веб-сайт журналу.

Участь у конференції безкоштовна за умови попередньої реєстрації.

Українська бібліотечна асоціація
Адміністративний координатор виконавчого офісу
Вікторія Польова
тел.: (044) 383-14-32
e-mail: info@ula.org.ua

http://www.ula.org.ua

This entry was posted in Актуально, Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий